Arrigoni dobil primorski dvoboj

V sedmem krogu prve ženske namiznoteniške lige je bil na vrsti prvi primorski dvoboj med Mahle Letriko iz Vrtojbe in Arrigonijem. Državne prvakinje iz Izole so za Vrtojbenke tudi letos premočne.

Za Arrigoni je dvakrat zmagala Jana Ludvik. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Za Arrigoni je dvakrat zmagala Jana Ludvik. Foto: Tomaž Primožič/FPA

Derbi kroga je bil tokrat v Ljubljani, kjer so vodilne gostiteljice šele po devetih dvobojih ugnale Logatec in s tem ubranile prvo mesto na lestvici.

Prvi zasledovalec, izolski Arrigoni, je v Vrtojbi opravil, kar je bilo pričakovati. Poleg tega ima tekmo manj in bo Ljubljančankam gotovo še nevaren. Primorski dvoboj v Vrtojbi je imel zanimiv začetek. Domača mlajša kadetinja Sara Tokić se je dobro upirala izkušenejši Urški Čokelj. V drugem nizu je skupni izid izenačila, v preostalih dveh pa je izgubila šele na razliko. V naslednjem dvoboju je najizkušenejša Vrtojbenka Tina Mozetič presenetila Leo Paulin in jo po petih nizih premagala. Tako je bil tudi skupni izid dvoboja izenačen. V tretjem dvoboju je najboljša Izolanka Jana Ludvik hitro opravila z Laro Kompara. V četrtem je spet dišalo po izenačenju. Tina Mozetič je proti Urški Čokelj izničila zaostanek dveh nizov, petega pa je izgubila na razliko. Potem je bilo resnega odpora domačink konec. Kakovostna razlika v prid Izolank je pač še prevelika, poraz pa Vrtojbenkam, katerih domet je itak le zanesljiv obstanek v ligi, pa ni prinesel posebnega vznemirjenja, saj so ohranile prednost pred najslabšima ekipama v ligi.

Namiznoteniška sezona sicer še vedno ostaja okrnjena za moško prvo ligo, katere člani bi morali odigrati že sedem krogov. Zaplet s številom ligašev (ostaja jih deset, brez Kajuha Slovana in z novincem ŠD Su) je sicer rešen, vendar pa datum začetka lige še vedno ni dogovorjen.


Najbolj brano