Anamarija Lampič na biatlonski premieri v svetovnem pokalu do petega mesta

Slovenka Anamarija Lampič je na svoji krstni biatlonski tekmi svetovnega pokala v avstrijskem Hochfilznu osvojila sijajno peto mesto v sprintu na 7,5 km. Nekdanja smučarska tekačica je v ležečem položaju zadela vseh pet strelov, v stoječem zgrešila tri strele, za nemško zmagovalko Denise Herrmann-Wick (20:07,1/0) pa je zaostala 35,8 sekunde.

Anamarija Lampič Foto: Smučarska zveza Slovenije
Anamarija Lampič Foto: Smučarska zveza Slovenije

HOCHFILZEN > Za Nemko, ki je na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Pekingu osvojila zlato kolajno na 15 km dolgi preizkušnji, sta se uvrstili Čehinja Marketa Davidova (+18,1/1) in Francozinja Julia Simon (+20,1/1).

Poleg nekdanje slovenske zvezdnice v smučarskem teku, ki je letos poleti prestopila v biatlonske vode, sta nastopili še Polona in Živa Klemenčič. Prva je zasedla 43. (+1:42,5/3), druga pa 49. mesto (+1:53,4/1).

Sedemindvajsetletna Lampič je bila po prvem strelskem nastopu v ležečem položaju povsem na vrhu razpredelnice, še najbolj se ji je približala Davidova, ki je zaostala 11,4 sekunde.

V smučini zelo hitra Lampič je svoje premierne biatlonske stopničke na tekmah svetovnega pokala zapravila v svojem drugem strelskem nastopu. V stoječem položaju je zgrešila uvodne tri strele, zadnja dva zadela, kljub trem kazenskim krogom pa nato zasedla sijajno peto mesto. Pred njo se je vrnila še Švedinja Elvira Oeberg (+32,4/2).

Vse tri slovenske biatlonke so se uvrstile na sobotno zasledovalno tekmo.

V petek bodo v Hochfilznu na veliko sceno stopili tudi Jakov Fak, Rok Tršan, Miha Dovžan, Lovro Planko, Alex Cisar in Toni Vidmar, pred njimi je sprinterska preizkušnja na 10 km.


Najbolj brano