ACH Volley ostaja svet zase

V 17. krogu prve ženske in moške odbojkarske lige so se med petimi primorskimi prvoligaši veselile le Koprčanke in Novogoričanke. Slednje so dohitele četrto Alianso. Moški derbi je v Kanalu dobil prvak ACH Volley, kljub temu pa Salonit ostaja drugi.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija
Prva DOL moški Salonit Anhovo : ACH Volley 0:3

Športna dvorana Kanal, gledalcev 500 sodnika Adrovič (Kamnik) in Melavc (Šempeter v S. dolini); po nizih: -21, -21, -20.

Salonit Anhovo: Ilić 2, Jereb, Šarić, Karnel, Basaneže 3, Čabarkapa 8, Tomić 12, Vrtovec 10. Trener : Andrej Urnaut.

KANAL Dvorana v Kanalu to sezono še ni bila tako polna kot tokrat. Žal je letos kakovostna razlika med Ljubljančani (sicer četrtfinalisti evropskega pokala CEV) in ostalo domačo konkurenco tako velika, da so presenečenja praktično izključena. Odbojkarskega praznika v Kanalu je bilo konec že po treh gladko dobljenih nizih in po uri in 20 minutah.

Kanalcem se je zelo poznala odsotnost univerzalnega Sergeja Drobniča, ki si je na treningu izpahnil desni gleženj in je zanj sezona najbrž končana. V boju z višjimi Ljubljančani, ki so zaklenili vrata med bližnjimi srečanji ob mreži, je najbolj manjkal njegov udaren servis. Primorci so sicer dobro sprejemali, a jim je manjkalo raznovrstnosti in učinkovitosti v napadu, kjer je imel ACH Volley v vseh končnicah nizov več rešitev, dobro pa je ustavil tudi kanalskega kapetana Dejana Čabarkapo in blokerje. Zares zanimiv je bil le drugi niz, v katerem sta bili ekipi tesno skupaj do izida 19:20, Salonit pa se je dobro upiral tudi v zadnjem setu, ko je bilo vprašanje zmagovalca tega dela igre odprto do rezultata 17:18.

Z Ljubljančani se je najbolje kosal ofenzivni sprejemalec Dalibor Tomić, ki je dvoboj ocenil takole: “Če bi bili v popolni zasedbi, bi se ACH dalo tudi premagati. Brez Drobniča je težko izvajati pravo rotacijo. V napadu smo bili v končnicah nizov prešibki, potem pa so Ljubljančani točke dosegali v protinapadih. Pozna se, da ima ACH Volley za sabo več težkih tekem in temu primerne izkušnje. Oni vrtijo 14 enakovrednih igralcev, nas pa je deset. Tako nastane razlika. Presenetili bi lahko le, če bi imeli popoln dan.” Kanalec Jani Kovačič je pot do zmage videl takole: “Veseli me, da se je tu zbralo veliko več gledalcev, kot jih imamo v Tivoliju. Nam je vso tekmo uspelo držati zelo visoko raven sprejema, kar je omogočilo hitro igro in učinkovit napad. Naredili smo tudi manj napak kot Salonit.”

Maribor : Gen-I Volley 3:0

Dvorana Tabor, gledalcev 200 sodnika Jovanovič (Komenda) in Perčič (Kamnik); po nizih 11, 27, 13.

Gen-I Volley: Filiputti 2, Gadnik 7, Nanut 1, Godnič 1, Krašna, Paliska 10, Marc -libero, 2 napaki, Kavčič 4, Marušič 1, Perović 4. Trener: Rade Dačović.

MARIBOR Predstavnik zgornjega dela lestvice je bil v domači dvorani pretrd oreh za Primorce, ki so s tem porazom že obsojeni na skupino za obstanek. Gen-I Volley je bil v prvem nizu nebogljen, v drugem pa je le pokazal, da tudi mladi del moštva napreduje. Raznovrstno igro so Prvačkovci držali korak s favoritom skoraj do konca. Pri tem so zapravili celo eno zaključno žogo, darilo pa so Mariborčani hvaležno izkoristili. V tretjem nizu so gostje po začetnem zaostanku hitro obupali.

Prva DOL ženske Gen-I Volley : Formis 3:1

Mestna dvorana v Novi Gorici, gledalcev 200 sodnika Pevc (Škofja Loka) in Klinar (Žirovnica); po nizih: 13, -20, 24, 22.

Gen- I Volley: Ferlinc 12, Zbičajnik, P. Marušič 17, Bavdaž, Kolbl 7, Velikonja Grbac 14, Š. Marušič, Simčič - libero, brez napak, Spačal 20. Trener : Alen Bektašević.

Novogoričanke so presenetile štajerske favoritinje. Z zmago so se ponovno vključile v boj za tretje mesto.

Ob pravem času je prišla v formo veteranka, članica nekdanje zlate novogoriške generacije (državne prvakinje) Katarina Spačal, ki je Formisu nasula svoj sezonski rekord na eni tekmi - 20 točk.

Najbolje letos so odigrale tudi sprejemalka Polona Marušič in blokerki Mirta Velikonja Grbac ter Nuša Ferlinc.

Že prvi niz je pokazal, da se je forma Primork močno dvignila od jeseni, ko jih je Formis gladko premagal. Po slabih trenutkih v drugem nizu so se Novogoričanke ponovno zbrale in tretjega ter četrtega odigrale odlično.

Zdržale so pritisk tesnega zasledovanja, izenačenj in menjav vodstev. Obe končnici nizov so odigrale učinkovito in brez napak.


Najbolj brano