15.000 dolarjev žepnine za piransko ekipo ulične košarke

Pretekli teden je slovenska 3x3 košarka ostala brez nastopa na evropskem prvenstvu, ko je premešana zasedba Pirana na kvalifikacijskem tekmovanju v Bukarešti za las zgrešila eno od prvih dveh mest. V polni zasedbi pa se je hitro vrnila na zmagovito pot.

Piranska ekipa se je hitro vrnila na zmagovito pot. Foto: Fiba
Piranska ekipa se je hitro vrnila na zmagovito pot. Foto: Fiba

POITIERS > Zavoljo nenavadnega sistema uvrščanja na najmočnejše masters turnirje (vsaka od vrhunskih ekip ima zagotovljena le dva nastopa) je tudi za najboljše ključnega pomena, da si na drugokategornih challengerjih priborijo kar največ dodatnih vstopnic za najvišjo raven. Piran si je nedavno z drugim mestom v ciprskem Limassolu priigral nastop na mastersu v češki Pragi, v Poitiersu pa je storil še korak naprej. Adinu Kavgiću in Anžetu Srebovtu sta se ponovno priključila tudi Simon Finžgar ter Gašper Ovnik, ki sta nazadnje v Bukarešti manjkala.

Piranski kvartet si je v Franciji v skupinskem delu privoščil celo poraz - morda iz taktičnih razlogov - z nizozemskim Utrechtom, nato pa je v četrtfinalu gladko potolkel Monaco z 22:14 ter v polfinalu odigral najtrše srečanje proti kranjskim rojakom (Brane Jeršin, Mensud Julević, Igor Tratnik, Aleksander Vojičić), ko je zmagal s 15:13. Finale proti Lozani je bil, sodeč po izidu 21:11, zgolj formalnost, po spletu naključij pa sta si obe ekipi zagotovili udeležbo na mastersu prav v švicarskem bančnem središču ob jezeru (23. avgust).

Piran bo že v soboto zaigral na naslednjem challengerju v kitajskem Yichangu, moštvu pa je prišlo prav tudi 15.000 dolarjev “žepnine”, medtem ko so se morali tretjeuvrščeni Kranjčani zadovoljiti s petimi tisočaki.


Najbolj brano