Zaradi del v drugi polovici septembra spremenjen prometni režim na cesti čez Vršič

Zaradi obnove podpornega zidu bo večji del meseca spremenjen prometni režim na cesti na Vršič. Direkcija RS za infrastrukturo je z obnovo začela že konec maja, a so dela zaradi turistične sezone začasno prekinili. Popolna zapora je predvidena od 16. septembra do 4. oktobra, med vikendi in v nočnem času pa bo cesta delno zaprta.

Zaradi obnove podpornega zidu bo večji del meseca spremenjen 
prometni režim na cesti na Vršič. Foto: Leo Caharija
Zaradi obnove podpornega zidu bo večji del meseca spremenjen prometni režim na cesti na Vršič. Foto: Leo Caharija

VRŠIČ > Kot so sporočili iz direkcije za infrastrukturo, mora izvajalec po prekinitvi del v času turistične sezone z deli zaključiti še pred zimo, ki lahko na slovenskem najvišjem prelazu nastopi veliko prej kot v dolini. Dela so bila nujna zaradi močno poškodovanega kamnitega zidu, so dodali.

Popravilo zidu je sicer v zaključni fazi, a so potrebna še zaključna dela na podpornem zidu in dela na vozišču, kjer je treba zamenjati še vozišče ob podpornem zidu v globini 70 centimetrov, so zapisali na direkciji.

Ker zaradi manevriranja gradbiščne mehanizacije ne bo mogoče zagotoviti zadostne širine vozišča za odvijanje izmenično enosmernega prometa, se bodo dela izvajala ob popolni zapori ceste. Ta je predvidena v času od 16. septembra do 4. oktobra, v tem času pa bo ponoči in med vikendi vzpostavljena delna zapora ceste, so dodali.

Prva zapora bo trajala od 16. septembra od 8. ure do 20. septembra do 15. ure. Naslednja zapora bo od 23. septembra od 8. ure do 27. septembra do 15. ure, zadnja pa od 30. septembra od 8. ure do 4. oktobra do 16. ure. V času zadnjega sklopa bo zaradi asfaltiranja veljala tridnevna popolna zapora, dva dni pa je predvidena delna zapora, so še zapisali na direkciji. Obvoz bo za vsa vozila v obeh smereh urejen preko je mejnega prehoda Predel.


Najbolj brano