V četrtek potrjenih 37 primerov okužbe z novim koronavirusom, ena na Primorskem

V četrtek je bilo v Sloveniji opravljenih 937 testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 37 primerov, od tega eden na Primorskem. V četrtek ni umrl noben bolnik s covidom-19. Hospitaliziranih je bilo 18 oseb, tri osebe so potrebovale zdravljenje v intenzivni enoti. V domačo oskrbo so odpustili štiri bolnike s covidom-19, je vlada objavila na twitterju.

 Foto: UKC Ljubljana
Foto: UKC Ljubljana

LJUBLJANA > Po podatkih Sledilnika za covid-19 je bilo v četrtek največ, enajst, primerov okužb z novim koronavirusom potrjenih v Ljubljani. Po dva primera okužb so potrdili v Kamniku, Novem mestu in Brezovici. Po enega pa v občinah Ajdovščina, Celje, Kranj, Grosuplje, Hrastnik, Ribnica, Prevalje, Rogaška Slatina, Rogatec, Šentjur, Maribor, Šenčur, Žalec, Braslovče, Gornja Radgona, Komenda, Muta, Sevnica in Vojnik. Potrdili so tudi eno okužbo pri tujem državljanu.

Aktivnih primerov je trenutno največ v Ljubljani, in sicer 50. Po deset jih je še v Celju in Kranju, drugod pa manj.

Največ na novo okuženih je iz starostne skupine med 15 in 24 let, in sicer 12. Še osem jih je iz starostne skupine med 25 in 34 let, šest pa iz starostne skupine med 35 in 44 let.

Okužbe v četrtek niso potrdili med zaposlenimi v zdravstvu ali domovih za starejše, so pa potrdili en primer okužbe med oskrbovanci domov. Gre za novo okužbo v domu za starejše v Hrastniku.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno v Sloveniji 213 aktivno okuženih oseb. Do zdaj je bilo skupaj potrjenih 2369 okužb, umrlo pa je 129 bolnikov s covidom-19.


Najbolj brano