Starejši bodo svojo starost ob vhodu v trgovino dokazovali z dokumentom

Potrošniki, starejši od 65 let, bodo morali od petka ob vhodu v trgovino svojo starost dokazovati z osebno izkaznico ali drugo listino, s katero se dokazuje istovetnost oseb, je danes sklenila vlada. Ob dopolnitvi odloka, ki ureja obiskovanje trgovin, je zapisala, da med 8. in 10. uro ter zadnjo uro delovanja lahko nakupujejo samo ranljive skupine.

V prodajalnah z živili lahko v času od 8. ter 10. ure ter zadnjo uro 
obratovalnega časa opravijo nakup izključno ranljive skupine; 
invalidi, starejši od 65 let, nosečnice. Foto: Zdravko Primožič/FPA
V prodajalnah z živili lahko v času od 8. ter 10. ure ter zadnjo uro obratovalnega časa opravijo nakup izključno ranljive skupine; invalidi, starejši od 65 let, nosečnice. Foto: Zdravko Primožič/FPA

SLOVENIJA > Vlada, ki je v petek ranljivim skupinam na voljo za nakupovanje dala še zadnjo uro delovanja trgovin, je danes spremenila odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Sloveniji. Pri tem je navedla, da lahko v prodajalnah z živili v času od 8. ter 10. ure ter zadnjo uro obratovalnega časa opravijo izključno ranljive skupine (invalidi, starejši od 65 let, nosečnice).

"Starejši od 65 let lahko opravijo nakup samo v tem času. Potrošnik, starejši od 65 let, izkazuje svojo starost z javno listino, s katero se dokazuje istovetnost oseb," so po današnji dopisni seji vlade sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Z omejitvijo časa posebej za ranljive skupine želi vlada to skupine dodatno zaščititi tako, da se jih loči od ostale skupine potrošnikov.


Najbolj brano