Rok za oddajo vlog za bivanje v študentskih domovih se izteče v petek

Do petka, 16. avgusta, imajo vsi, ki se na novo prijavljajo za sprejem ali za podaljšanje bivanja v študentskih domovih ali pri zasebnikih s subvencioniranim bivanjem, čas za oddajo vloge.

 Foto: UP ŠD
Foto: UP ŠD

PRIMORSKA > V razpisu, ki je izšel v začetku junija, so bile na Primorskem razpisane kapacitete v Kopru, Izoli, Portorožu in Novi Gorici. Skupaj je na voljo 1272 prostih mest, od tega 517 mest za študente, ki se na novo prijavljajo za sprejem, ter 755 mest za študente, ki svoje bivanje podaljšujejo v novo študijsko leto, so sporočili z Univerze na Primorskem.

Prošnjo za sprejem subvencioniranega bivanja morajo študenti oddati preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ (http://portal.evs.gov.si/bivanje/). Vsak kandidat lahko odda le eno prošnjo.

Rok za oddajo prošenj za podaljšanje bivanja je prav tako 16. avgust. Prošnjo za podaljšanje bivanja lahko vložijo študenti, ki so v študijskem letu 2018/19 bivali v javnih ali zasebnih študentskih domovih, dijaških domovih ali pri zasebnikih s subvencijo in se niso izselili iz javnih ali zasebnih študentskih domov oziroma dijaških domov in niso prekinili nastanitvene pogodbe za bivanje pri zasebnikih. Prošnjo za podaljšanje bivanja študent odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ (http://portal.evs.gov.si/bivanje/). Tudi v tem primeru lahko vsak študent odda le eno prošnjo.

O načinih oddaje vloge, njenih obveznih prilogah in o zahtevanih pogojih, ki jih morajo kandidati, ki se prijavljajo, upoštevati, je podrobno opisano v razpisu, ki je objavljen na spletni strani UP ŠD www.sd.upr.si.

Visokošolsko središče v Kopru je razpisalo skupaj 1272 ležišč, od tega 517 za sprejem in 755 za podaljšanje bivanja.


Najbolj brano