Konec tedna predvidena odstranitev zapore na viaduktu Ravbarkomanda

Dars konec tedna načrtuje odstranitev delovne zapore na območju viadukta Ravbarkomanda na primorski avtocesti. Zaradi odstranjevanja zapore bo promet na viaduktu predvidoma oviran v nedeljo med 6. in 18. uro. V tem času bo prometu proti Ljubljani potekal le po enem pasu, so sporočili iz prometno-informacijskega centra. Dela so odvisna od vremena.

 Foto: Danijel Cek
Foto: Danijel Cek

LJUBLJANA > Dars je z obnovo viadukta Ravbarkomanda s pripadajočim voziščem začel junija. Celotna obnova je razdeljena dve fazi, v prvi fazi so izvedli rekonstrukcijo ceste in objektov na 6,3 kilometra vozišča, vključno z rehabilitacijo polovice viadukta v smeri proti Kopru.

Druga faza pa bo potekala v gradbeni sezoni prihodnje leto. V tej fazi bodo izvedli rehabilitacijo še druge polovice viadukta v smeri proti Ljubljani.

Na Darsu so nedavno pojasnili, da se bo druga gradbena sezona začela takoj, ko bodo dovoljevali vremenski pogoji, predvidoma po zaključku zimske službe. Rok za izvedbo del v gradbeni sezoni 2018 je 123 dni od uvedbe izvajalca v delo.

Viadukt Ravbarkomanda bo v prihodnji gradbeni sezoni zaprt iz smeri Postojne proti Ljubljani, promet pa bo urejen po sosednjem viaduktu, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Zapora bo zgolj na širšem območju viadukta, ne pa tudi na trasi avtoceste.

Gre za zelo obsežna obnovitvena dela, katerih pogodbena vrednost je za obe gradbeni sezoni skoraj 23 milijonov evrov. Dars je pogodbo o rekonstrukciji avtoceste na odseku med Uncem in Postojno ter rehabilitaciji Ravbarkomande sklenil z najugodnejšim ponudnikom na javnem razpisu - to sta v skupnem nastopu Kolektor CPG in CPK Koper.


Najbolj brano