Iz osebnega prevzema od ponedeljka izvzet alkohol

V okviru ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa je vlada danes podaljšala odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Sloveniji. Pri tem je določila, da so iz osebnega prevzema blaga in hrane na prevzemnih mestih izvzeti alkohol in alkoholne pijače.

Iz osebnega prevzema blaga in hrane na prevzemnih mestih sta  
izvzeti alkohol in alkoholne pijače. Foto: Tamino Petelinsek/STA
Iz osebnega prevzema blaga in hrane na prevzemnih mestih sta izvzeti alkohol in alkoholne pijače. Foto: Tamino Petelinsek/STA

LJUBLJANA > Vse nenujne trgovine razen redkih izjem bodo v skladu z današnjo odločitvijo vlade ostale zaprte še najmanj sedem dni.

Ob tem je vlada odlok o prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom spremenila tako, da na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki in je v času med 6. in 21. uro dovoljen osebni prevzem blaga ali hrane, ne bo dovoljen prevzem alkohola in alkoholnih pijač. Uživanje hrane in pijače na javnih površinah bo še naprej prepovedano.

Spremembe odloka bodo začele veljati v ponedeljek, 7. decembra.

Velik del trgovin je v drugem valu epidemije moral vrata zapreti 24. oktobra, dodatno je vlada ukrep zaostrila 16. novembra. Od tedaj so lahko odprte le prodajalne z živili ter še nekatere izjeme, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe oziroma so pomembne za zagotavljanje varnosti in zdravja.


Najbolj brano