Zlata sončnica turistični kmetiji Pri Filetu

Turistična kmetija Pri Filetu je na sejmu Agra prejela priznanje zlata sončnica, ki ga v akciji S kmetije za Vas podeljujejo Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Kmečki glas in portal Agrobiznis.

Sonja in Franc Jelušič sta se po 30 letih vodenja turistične kmetije 
Pri Filetu razveselila priznanja zlata sončnica. Foto: KGZ
Sonja in Franc Jelušič sta se po 30 letih vodenja turistične kmetije Pri Filetu razveselila priznanja zlata sončnica. Foto: KGZ

SLOPE, GORNJA RADGONA > Sonja in Franc Jelušič imata turistično kmetijo že od leta 1989, ko sta kmetiji z devetimi hektarji njiv, sadovnjakov in trav nikov ter s tremi hektarji gozda prizidala turistični objekt. V petih sobah in apartmaju prenočujejo gostje z vsega sveta. Večinoma ostanejo po več dni, uživajo v domači hrani, miru in ogledih bližjih turističnih znamenitosti. Staršema že več let pomagata tudi sin Tomaž in hči Tjaša, slednja je na kmetiji zaposlena. Imajo dva konja, prašiče, ovce in kokoši. Franc Jelušič se že leta uspešno ukvarja z žganjekuho, bil je tudi med pobudniki geografske zaščite brkinskega slivovca in kraškega brinjevca, kuha pa tudi kutinovo žganje, viljamovko, rožičevec, vinjak in gin, Sonja pa odlične likerje, sirupe, marmelade in vloženo zelenjavo.


Najbolj brano