Zabava za vse okuse in generacije

Z včerajšnjim nastopom Kraške pihalne godbe se je v Sežani pričel se že 25. Mladifest. Visokemu jubileju primerno je glavni organizator, Klub študentov Sežana, ambiciozno zastavil program do naslednjega vikenda, ko bodo v Plešivici pri Sežani priredili tradicionalno Wkrwglco.

S koncertom Kraške pihalne godbe in obujanjem spominov na pretekle festivale se je pričel 25. Mlladifest. Foto: Petra Mezinec
S koncertom Kraške pihalne godbe in obujanjem spominov na pretekle festivale se je pričel 25. Mlladifest. Foto: Petra Mezinec

SEŽANA > Desetdnevni Mladifest bo v naslednjih dneh ponudil dogodke za vse okuse in generacije, je na predstavitvi poletnega dogajanja povedala Lea Dvorščak. Vsem generacijam je bil namenjen že včerajšnji otvoritveni dogodek z nastopom Kraške pihalne godbe ter obiskom nekdanjih predsednikov in aktivistov sežanskega kluba študentov.

Danes k sodelovanju vabijo mlade - dopoldne z delavnico Kakšne barve so čustva? v parku pri starem gradu, popoldne pa z ustvarjanjem na ploščadi pred Mladinskem centrom Podlaga. Petkov večer bo prinesel tradicionalni Pulvers v stari smodnišnici ob cesti poti Lipici, kjer bodo za techno ritme poskrbeli Vril, Raroh, Herman K in Nulla, v soboto pa bo v parku pri starem gradu sledil nekoliko bolj umirjen koncert Parkoslavko, na katerem bodo nastopili Lusterdam, Potnik, Bebin sladoled. Pestro bo že pred koncertom. Ob 16. uri bodo na plezalni steni organizirali tekmo, po 17. uri pa vabijo v park pri Starem gradu na gurmansko in športno obarvano dogajanje.

Kombinacijo dnevnega dogajanja in večernih koncertov v parku so Mladifestovci združili kar pod imenom “parkovanje”. “To bo prvi sklop dogajanja na Mladifestu, v tem delu bo v ponedeljek v parku pri taborniški hišici tudi projekcija filma Cena plastike. Drugi sklop bo kulturni in bo vključil monokomedijo Profesor Kuzman mlajši v nedeljo zvečer, pa ustvarjanje okrog ovala Podlage, pravljice za odrasle in še marsikaj, tretji, športni sklop, ki ga pripravljamo skupaj s klubom zamejskih študentov, pa bo vključeval tekmovanje v plezanju, košarki, odbojko na mivki, z malim nogometom se bomo širili še v Hrpelje,” je naštela Ela Bolčič.

Veliki finale jubilejnega Mladifesta pa bo nedvomno dvodnevna Wkrwglca. V petek bodo na njej nastopili Edo Maajka, Filip Motovunski, She Loves Pablo, Bring on the Vanguards, Kontradikshn, na zaključnem sobotnem večeru pa Zmelkoow, Let 3, Kralj Meteorit in NMN.

Jubilejni Mladifest bodo Klubu študentov Sežana pomagali izpeljati Mladinski center Podlaga, Klub zamejskih študentov in ŠKRD Na Placu iz Dutovelj, kot partner bo sodeloval Kosovelov dom, pri oblikovanju programa pa bodo sodelovali še Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana, Športno društvo Poskokec, Kosovelova knjižnica in sežanska enota Centra za socialno delo Južne Primorska.


Najbolj brano