V Postojni številne nove okužbe

V Občini Postojna so v ponedeljek našteli kar 28 novih okužb z novim koronavirusom. Po besedah poveljnika regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za Notranjsko Sandija Curka do zadnjih okužb ni prišlo v tamkajšnjih domovih za ostarele ali pa med zaposlenimi v določenem podjetju, pač pa so okužbe razpršene med občani po celotni občini.

Po besedah poveljnika regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za 
Notranjsko Sandija Curka do zadnjih okužb ni prišlo v tamkajšnjih 
domovih za ostarele ali pa med zaposlenimi v določenem podjetju, pač pa so okužbe razpršene med občani po celotni občini.
Po besedah poveljnika regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za Notranjsko Sandija Curka do zadnjih okužb ni prišlo v tamkajšnjih domovih za ostarele ali pa med zaposlenimi v določenem podjetju, pač pa so okužbe razpršene med občani po celotni občini. 

POSTOJNA > "Smo presenečeni in zaskrbljeni, ko prejemamo tako visoke številke o okuženih v Občini Postojna. Še bolj nas skrbi, ker včeraj niso izvedli nobenega testiranja zaposlenih kakšne gospodarske družbe ali v kakšnem domu za ostarele, kar potrjuje razpršeno okužbo občanov znotraj mesta Postojna in njegove okolice," je povedal Curk.

Večje število okuženih starostnikov imajo trenutno v Domu upokojencev v Ilirski Bistrici. V zunanji rdeči coni v Domu na Vidmu imajo trenutno nastanjenih 57 stanovalcev, okuženih je tudi sedem zaposlenih. Sicer pa so v ilirskobistriškem domu doslej zabeležili že 100 okuženih stanovalcev.

Po Curkovem mnenju je spodbudno predvsem to, da v drugih domovih ni kakšnih večjih sprememb pri številu okuženih starostnikov ali zaposlenih.


Najbolj brano