V domu starejših in hotelski karanteni v Postojni brez dodatnih okužb

V postojnskem domu starejših Talita kum in med nastanjeni v karanteni v tamkajšnjem hotelu Epic niso zabeležili dodatnih okužb. Kot je danes za STA povedal poveljnik regijskega štaba civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk, z nameščenimi v hotelu ni težav, vsi se držijo pravil karantene.

Ena od sob v hotelu Epic, kjer so nastanjene osebe v karanteni Foto: Agar Gorečan
Ena od sob v hotelu Epic, kjer so nastanjene osebe v karanteni Foto: Agar Gorečan

POSTOJNA > Nadzirajo tudi razmere v domu Talita kum. Tam po doslej odvzetih brisih ni na novo okuženih, tako da ostajajo pri okužbi ene od zaposlenih, ki je v samoizolaciji. Če bi prišlo do morebitne nove okužbe, pa imajo že pripravljene nastanitvene kapacitete za selitev okuženih, je zatrdil Curk.

Na območju, ki ga pokriva regijski štab civilne zaščite za Notranjsko, so sicer doslej potrdili 31 okužb z novim koronavirusom. Največ jih je v Občini Postojna, skupaj 14. Med okuženimi sta tudi dve osebi, nastanjeni v karanteni v hotelu Epic, in okužena zaposlena iz doma ostarelih Talita kum.

Postojnski sledi Občina Pivka z osmimi okuženimi. Štirje okuženi so po sredinih podatkih v Občini Ilirska Bistrica, tri v cerkniški občini, po eno pa v občinah Hrpelje-Kozina in Sežana.


Najbolj brano