Za Brač zaradi koronavirusa zaostrili epidemiološke ukrepe

Hrvaški notranji minister Davor Božinović je danes sporočil, da so za otok Brač uvedli potrebne epidemiološke ukrepe in režim, ki je veljal pred 27. aprilom, ko so v državi začeli rahljati koronavirusne ukrepe. Hrvaški otok je postal novo žarišče izbruha, v zadnjem dnevu so tam potrdili osem novih primerov okužb, skupno na Hrvaškem pa 11.

Na Braču je do nadaljnjega omejeno gibanje in zadrževanje na 
javnih površinah, javni prevoz ne deluje, zaprli so večino trgovin.  Foto: Lea Kalc Furlnič
Na Braču je do nadaljnjega omejeno gibanje in zadrževanje na javnih površinah, javni prevoz ne deluje, zaprli so večino trgovin.  Foto: Lea Kalc Furlnič

BRAČ > Na Braču je do nadaljnjega omejeno gibanje in zadrževanje na javnih površinah, javni prevoz ne deluje, zaprli so večino trgovin. Epidemiološke ukrepe za Brač so začeli zaostrovati že v soboto, potem ko so samo v petek potrdili 22 okužb.

V soboto so na Braču vzeli 92 vzorcev za testiranje, od 49 opravljenih jih je bilo osem pozitivnih. Za preostale teste še čakajo na rezultate. Vseh osem bolnikov ima blažje simptome oz. jih nimajo.

Na Hrvaškem so sicer v zadnjem dnevu potrdili 11 novih primerov okužb, skupno 2187. Skupno je umrlo 90 ljudi, od tega trije v zadnjem dnevu.


Najbolj brano