V hrvaški Istri je bilo najhuje v Umagu

Več delov hrvaške obale in notranjosti države je v ponedeljek zajelo močno neurje. V Umagu je veter pihal tudi več kot 150 kilometrov na uro, na morju pred mestom pa so zabeležili trombe.

Posledice včerajšnjega neurja v Umagu. (Foto vir: Glas Istre)
Posledice včerajšnjega neurja v Umagu. (Foto vir: Glas Istre) 

UMAG > Po pisanju spletnega portala istramet.com se je nad morjem razvila obsežna nevihtna celica, ki je nato zajela Poreč, Novigrad in Umag, kjer je naredila največje razdejanje. Hudemu neurju pa se je izognil južni del istrskega polotoka.

AC Finida, ogroman shelf cloud koji je donio olujan vjetar. Foto: Darinka Mladenovič#shelfcloud #weather #thundernstorm #istra

Objavil/a IstraMet dne Ponedeljek, 03. avgust 2020

Po pisanju portala so v Umagu sunki vetra dosegali tudi hitrost 150 km/h, ta je rušil drevesa, odnašal smetnjake .. Škodo so zabeležili na družinskih hišah, avtomobilih in cestah, so potrdili gasilci iz Umaga. V Poreču je drevo padlo na avtobusno postajo.

Marko Urbac prošetao je Umagom nakon nevremena. Prenosimo nekoliko fotografija.

Objavil/a IstraMet dne Ponedeljek, 03. avgust 2020

Poleg zahodne Istre je na Hrvaškem silovito neurje zajelo še območje okoli Karlovca in Duge Rese. Veter je odnesel streho s poslopja šole za odrasle v Dugi Resi. Neki voznik avtomobila se je padajoči strehi izognil za las.

Toča v velikosti oreha in jajc je poškodovala strehe na več deset stanovanjskih hišah ter številne avtomobile. V nekaj minutah je uničila vrtove, sadovnjake in druge kmetijske površine. Karlovški gasilci so posredovali okoli stokrat.


Najbolj brano