V Furlaniji Julijski krajini maske obvezne tudi na prostem

Furlanija Julijska krajina se je kot prva med italijanskimi deželami zaradi slabšanja epidemioloških razmer obarvala rumeno, kar pomeni tudi zaostrovanje omejitvenih ukrepov. Obvezno je nošenje zaščitne maske tudi na prostem, ne le v zaprtih prostorih.

Trst Foto: Reka Šav
Trst Foto: Reka Šav

TRST > Sicer pa so omejitve za ljudi, ki covidno potrdilo uveljavljajo na podlagi cepljenja ali prebolelosti (PC), pravzaprav enake kot doslej, poroča Primorski dnevnik. Cepljeni ali prebolevniki so lahko v gostinskih lokalih brez omejitev števila ljudi pri mizi, medtem ko negativen izid testa na koronavirus ni več dovolj za vstop v notranjost lokalov oziroma za druge “razvedrilne” dejavnosti, kot so kino, gledališče, obisk diskoteke, udeležitev praznovanja.

Z negativnim hitrim ali PCR testom na novi koronavirus je možno obiskati telovadnice, fitnese, bazene, pokrita vadbišča, hotele, se vkrcati na letalo, javni prevoz, negativen test zadostuje tudi za delovno mesto. Brez covidnega potrdila je možno obiskati trgovine, trgovske centre, frizerje, brivce, kozmetične salone.

Še vedno pa ni jasno, ali je dovoljeno piti kavo stoje pri pultu z negativnim testom na koronavirus, poroča Primorski dnevnik. Gledališča, kinodvorane in muzeji so lahko še vedno 100-odstotno zasedeni, obiščejo pa jih lahko le cepljeni ali prebolevniki, medtem ko stadioni lahko sprejmejo do 75 odstotkov gledalcev, športni objekti na zaprtem do 60 odstotkov, vstop pa bo dovoljen le tistim, ki izpolnjujejo pogoj PC, poroča Primorski dnevnik.


Najbolj brano