V Bazovici do smrti zbila pešakinjo in šla v igralnico

Policisti so v torek zvečer v Lipici odkrili italijansko voznico, ki je malo pred tem v bližnji Bazovici povzročila tragično nesrečo, v kateri je umrla starejša pešakinja. Po nesreči se italijanska voznica ni ustavila, ampak je odpeljala proti Sloveniji. Policistom je tam dejala le, da je na italijanski strani trčila v drevo. Po poročanju italijanskih medijev je voznica po odredbi tržaškega tožilstva zdaj v hišnem priporu.

Italijanska voznica je v Bazovici trčila v starejšo pešakinjo, ki 
ji reševalci  niso mogli več pomagati.  Da je z avtom trčila v 
drevo, je povedala policistom v  Lipici. Foto: Damjan Balbi
Italijanska voznica je v Bazovici trčila v starejšo pešakinjo, ki ji reševalci niso mogli več pomagati. Da je z avtom trčila v drevo, je povedala policistom v Lipici. Foto: Damjan Balbi

BAZOVICA, LIPICA > Tragična nesreča se je v Bazovici zgodila v torek nekaj po 19. uri. Takrat še neznani voznik je trčil v 85-letno pešakinjo, ki je po Grudnovi ulici hodila v smeri proti Sloveniji. Voznik jo je od zadaj zadel z desnim delom vozila. Po nesreči se ni ustavil, temveč je pritisnil na plin in odpeljal proti Sloveniji. V Bazovico so prihiteli reševalci, ki so oživljali hudo poškodovano pešakinjo, vendar ji ni bilo več pomoči. Z njo je po poročanju tržaških medijev ob cesti hodil tudi leto starejši prijatelj, ki je orožnikom, čeprav je bil v močnem šoku, dal nekaj koristnih podatkov o vozilu, ki je zadelo 85-letno žensko. Prav tako naj bi orožniki na cesti našli nekaj delov vozila.

Hitela na bingo

Orožniki so takoj začeli iskati brezvestnega voznika in o tragični nesreči s pobegom nekaj minut po 20. uri obvestili tudi slovenske policiste, saj je obstajala velika verjetnost, da je voznik odpeljal v Slovenijo. Za vozilom, ki je bilo udeleženo v nesreči na italijanski strani, so takoj začeli poizvedovati tudi sežanski policisti in v Lipici opazili osebni avto peugeot 206, ki je bil poškodovan po desni strani, imel je tudi razbito luč.

Kmalu je do vozila prišla 68-letna Italijanka, ki je bila medtem očitno že v igralnici. Po poročanju tržaškega dnevnika Il Piccolo je lastnik peugeota njen leto starejši mož. Ženska je policistom povedala, da je bila v avtu sama in da je v Bazovici pred kratkim trčila v drevo, nato pa odpeljala proti Lipici. Morda med hitenjem na bingo v lipiški igralnici sploh ni opazila, kaj se je zgodilo na cesti.

Končala v hišnem priporu

Policisti so opravili ogled vozila, 68-letno voznico pa so odpeljali na sežansko policijsko postajo, kjer so jo zaslišali, zatem pa so jo pospremili še v zdravstveni dom, kjer je opravila strokovni pregled, da bi ugotovili, ali je vozila pod vplivom alkohola. Avto so ji zasegli.

Po končanem postopku so jo sežanski policisti izpustili, vendar so jo takoj prevzeli italijanski orožniki. S koprske policijske uprave so še sporočili, da bodo vse podatke posredovali tožilstvu.

Primorski dnevnik je poročal, da bodo orožniki voznico ovadili zaradi suma uboja v cestnem prometu in opustitve pomoči poškodovanemu v nesreči, tržaško tožilstvo je za žensko odredilo hišni pripor.


Najbolj brano