Gasilci iz slovenske in hrvaške Istre ter Trsta v Petrinjo pripeljali 20 ton pomoči

Minulo soboto so gasilci iz občin Piran, Umag, Novigrad, Žminj, Trst in z ekipo TV Koper v konvoju pripeljali približno 20 ton humanitarne pomoči žrtvam potresa v Petrinji in njeni okolici.

Petrinja je skorajda mesec dni po potresu opustošena.
Petrinja je skorajda mesec dni po potresu opustošena. 

PETRINJA > “V Glini, Majski poljani, Petrinji in Sisku smo bili priča pretresljivim posledicam, ki jih je povzročilo več zaporednih potresov. Center Petrinj je zaradi nestabilnega stanja izpraznjen in zaprt. Prizori so srce parajoči in vzbujajo strah in negotovost,” je povedal prostovoljni gasilec Boštjan Trbižan iz Sečovelj po povratku iz Petrinje.

Večino humanitarne pomoči so predali v začasno skladišče še nedokončane cerkve. “Hvaležnost ljudi, ki so nas sprejeli z odprtimi rokami, je neopisljiva. Videno opustošenje, praznina, žalost in na drugi strani iskrica upanja v očeh ljudi, ki smo jih obiskali, je v vseh nas vzbudil velik čustveni naboj. To so trenutki, ki štejejo, in so naše vodilo ter dokaz, da smo skupaj opravili dobro in plemenito delo,” je še povedal Trbižan.

Zahvaljujejo se tudi predstavnikom občine Petrinja, ki so jih kljub izrednim razmeram lepo sprejeli in omogočili varen ogled zaprtega območja, ter DVD Moravče pri Zagrebu, ki so jih ob povratku domov prav lepo sprejeli in pogostili.

Ekipa sodelujočih gasilcev v Petrinji

V dobrodelni akciji so sodelovali: DVD Buje, PGD Piran, PGD Nova vas nad Dragonjo, PGD Gradin, JVP grada Umag, DVD Žminj, DVD Novigrad in poklicna brigada Trst, pri prevozu pa jih je spremljala tudi ekipa TV Koper.

Petrinja je skorajda mesec dni po potresu opustošena.

Foto: Dejan Flego in Karin Rašić


Najbolj brano