Fedriga s Salvinijem o ukrepih glede prehodov migrantov čez italijansko-slovensko mejo

Predsednik Furlanije-Julijske krajine Massimiliano Fedriga se je z italijanskim notranjim ministrom Matteom Salvinijem v sredo v Rimu pogovarjal o ukrepih za zajezitev nezakonitih prehodov migrantov čez italijansko-slovensko mejo in okrepitvi sil javnega reda v FJK, je poročal deželni dnevnik TDD.

 Massimiliano Fedriga je med možnimi ukrepi glede prehodov 
migrantov čez italijansko-slovensko mejo naštel "možnost zamrznitve schengenskega sporazuma, ograje ter uporabo nove 
tehnologije za nadzor meje".  Foto: Primorski dnevnik
Massimiliano Fedriga je med možnimi ukrepi glede prehodov migrantov čez italijansko-slovensko mejo naštel "možnost zamrznitve schengenskega sporazuma, ograje ter uporabo nove tehnologije za nadzor meje".  Foto: Primorski dnevnik

RIM > Massimiliano Fedriga je med možnimi ukrepi naštel "možnost zamrznitve schengenskega sporazuma, ograje ter uporabo nove tehnologije za nadzor meje". Kot je dodal, bo italijansko notranje ministrstvo pregledalo stanje in odločilo, kje in kako začeti. Po njegovi oceni bodo novosti uvajali postopoma, da razumejo, kako učinkoviti so posamezni ukrepi.

Znova je dejal, da verjame, da bodo slovensko-italijanske mešane patrulje na meji uspešne. "Naš namen ni graditi zidov, naš namen je zaustaviti protizakonito priseljevanje," je povedal. Če bodo vse države na balkanski poti, od Grčije naprej, storile, kar je treba, nam bo uspelo, je dejal po navedbah Radia Slovenija.

Na srečanju na notranjem ministrstvu so bili prisotni tudi načelnik policijskih enot Franco Gabrielli, deželni odbornik za varnost Pier Paolo Roberti in tržaški prefekt Valerio Valenti.

Matteo Salvini se bo z omenjeno temo ukvarjal tudi med petkovim obiskom v Trstu.

Na meji med Slovenijo in Italijo so 1. julija začele delovati mešane policijske patrulje. Salvini je že napovedal, da bo Italija, če mešane patrulje ne bodo preprečile nezakonitih prehodov meje, na meji s Slovenijo postavila fizične ovire.


Najbolj brano