V Kopru pred koncem tedna opozarjajo na omejene kapacitete kopališč

Konec tedna v koprski občini znova pričakujejo povečan obisk kopališč, na katerih zaradi varnostnih razlogov velja omejitev števila obiskovalcev in kopalcev. Če bo število obiskovalcev preseglo dovoljeno kapaciteto, bodo prisiljeni dostop na kopališče začasno onemogočiti, so sporočili s koprske občine. Ob tem občanke in občane prosijo, da spoštujejo varnostni režim in v primeru polne zasedenosti obisk plaže preložijo na kasnejši čas.

Mestno kopališče v Kopru Foto: Zdravko Primožič/FPA
Mestno kopališče v Kopru Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Na obeh mestnih kopališčih v koprski občini je od odprtja v veljavi posebni varnostni režim, ki določa, da je lahko naenkrat na kopališču omejeno število ljudi. V Žusterni, ki jo upravlja Javni zavod za šport Mestne občine Koper, je največje dovoljeno število obiskovalcev 700, na koprski Mokri mački, za katero skrbi Marjetica Koper, pa 500. V primeru polne zasedenosti površin bodo na obeh kopališčih prisiljeni vstop začasno prepovedati.

“Občanke in občane prosimo, naj bodo odgovorni in skrb za varnost postavijo pred druge interese. Ob obisku kopališč poskrbite za ustrezno varnostno razdaljo, v primeru polne zasedenosti pa obisk kopališča preložite na kasnejši čas,” pozivajo iz koprske občine in se zahvaljujejo za razumevanje.


Najbolj brano