Turistični novinarji na trgatvi pri Marinku Rodici

Turistični novinarji iz Slovenije in tujine so v družbi skupine potnikov ladje Azamara v sredo obiskali posestvo Marinka Rodice v Truškah nad Koprom, kjer so se udeležili mednarodne trgatve, spoznavali posebnosti refoška in se se prepustili pristnemu istrskemu podeželskemu utripu.

TRUŠKE > Člani združenja turističnih novinarjev Fijet Slovenija na čelu s predsednikom Dragom Bulcem so v družbi kolegov in kolegic iz tujine v Truškah v sredo prvič obrali trto refoška, ki so jo pred tremi leti simbolično zasadili v Truškah pri znanem istrskem vinogradniku in vinarju Marinku Rodici.

Druščini, ki je skupaj s potniki ladje Azamara štela približno 40 ljudi, se je pridružila tudi istrska vinska kraljica Julija Jogan, ki ji je Rodica po tlačenju grozdja po tradiciji umil noge.

S trte refoška so obrali 3,7 kilograma grozdja, se ob pokušini vina iz gostiteljeve kleti pustili poučiti o sorti refošk, uživali ob istrskih jedeh ter ob nastopu Šavrinov in anka Šavrink. Dogajanje so spremljali tudi ustvarjalci tv-oddaje Na lepše.


Najbolj brano