Sladkali so se s sladicami iz slovenske Istre

Kroštole, fritule, piškoti vseh barv in oblik in številne druge sladke pregrehe ta konec tedna kraljujejo na Titovem trgu v Kopru. Tradicionalni festival Sladka Istra, ki se bo nadaljeval v nedeljo, je tokrat postregel zgolj s sladicami ponudnikov iz slovenske Istre.

 Foto: Tomaž Primožic/FPA
Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > Organizator 13. mednarodnega festivala sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra, Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, je zaradi omejitev prireditev tokrat umestil le na Titov trg. Kljub temu so ponudniki, teh je kakih 50, in številni obiskovalci zadovoljni, da festival sploh je.

Sladka Istra ima tudi dobrodelno noto. Gledališče Koper bo namreč denar, ki ga bo zbralo na svoji stojnici, namenilo društvu Palčica Pomagalčica. Sicer pa so se društvom, kavarnam, slaščičarnam in ostalim ponudnikom sladkih izdelkov pridružili lokalni vinarji, pivovarji in drugi ponudniki sladkih pijač. Kot običajno, je bil vstop na prireditev prost, obiskovalci pa so si lahko s kupončki privoščili pokušino dobrot na stojnicah. Tiste, ki so jih najbolj prepričali, so lahko tudi kupili.

Večerni del festivala je popestril glasbeni program, pripravili so tudi nagradne igre.

Stojnice s sladkimi dobrotami vabijo obiskovalce tudi v nedeljo.


Najbolj brano