Otroci so na Debelem rtiču pripravili havajski dan

Na Debelem rtiču je danes prva skupina otrok, ki te dni tam letuje v sklopu dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh, skupaj s Tušem in Rdečim križem Slovenije pripravila havajski dan, ki se ga je udeležil tudi raper Nipke.

 Foto: Tuš
Foto: Tuš

DEBELI RTIČ > Tuš bo z dobrodelnim projektom letos ponovno odpeljal na počitnice 500 otrok iz različnih koncev Slovenije. Otroke vsako leto izbere Rdeči križ Slovenije, ki mu pomagajo centri za socialno delo, socialne službe na osnovnih šolah in območna združenja rdečega križa.

Na današnjem srečanju so se otroci iz prve skupine, v kateri je 146 udeležencev in prihajajo iz Prekmurja, Štajerske in Koroške, zabavali po “havajsko”. “Otroci so se zabavali ob havajskih družabnih igrah, kot so limbo dance in vrtenje hula hop obročev, izdelovali so ogrlice in slikali velike slike, za konec pa so nam zaplesali plese, ki so se jih naučili s plesno učiteljico”, je dogajanje opisala vodja projekta Anja Marjetič.

Za otroke na Debelem rtiču vsako leto pripravijo pester program, čakajo jih igre na bazenu, izdelovanje razglednic, vodne in štafetne igre, turnir v kegljanju, plesna delavnica, izlet z ladjico v Koper, ob koncih dneva pa plesni, pevski in kino večeri. Otroke vključijo tudi v plavalni tečaj, kjer lahko nadgradijo svoje plavalne veščine, saj je veliko otrok neplavalcev. V nadaljevanju poletja se bodo na enotedenske počitnice odpravili še otroci iz ostalih slovenskih regij.


Najbolj brano