Okolje Piran poenostavlja podaljševanje parkirnih abonmajev

Imetniki parkirnih abonmajev za Portorož, Lucijo, Strunjan, Sečo in Fieso bodo lahko od decembra podaljševali parkirne dovolilnice preko SMS sporočila ali z aplikacijo EasyPark.

 Foto: Javno podjetje Okolje Piran
Foto: Javno podjetje Okolje Piran

PIRAN > Z uvedbo elektronskega sistema bo podaljševanje parkirnih abonmajev enostavnejše, saj upravičencem, razen ob prvem nakupu, ne bo več potrebno fizično prevzemati abonmajskih kartončkov na sedežu Okolja Piran, ampak bodo lahko veljavnost abonmaja podaljšali kar preko telefona.

Gotovinski postopek nakupa oziroma podaljšanja parkirnih dovolilnic bo še vedno možen tudi na sedežu Okolja Piran vsak ponedeljek, sredo in petek od 8. do 10. ure in 11. do 13. ure.

Pogoj za izvedbo elektronskega podaljšanja parkirne dovolilnice je veljaven parkirni abonma in pridobitev območne kode od Javnega podjetja Okolje Piran. Na svoji spletni strani so objavili območne kode za vse parkirne površine, na katerih bo možno koristiti storitev, pa tudi slikovna in jezikovna navodila za podaljševanje preko SMS sporočila ali z aplikacijo EasyPark.

Postopek je varen in preprost, saj je zelo podoben običajnemu plačevanju parkirnine preko telefona, so poudarili. Lastnik abonmaja na telefonsko številko 031 20 90 20 pošlje SMS z dodeljeno območno kodo in registrsko oznako vozila, nakar v primeru uspešnega plačila prejme potrditveno sporočilo. Imetnik abonmaja vnese območno kodo, določi časovno obdobje podaljšanja dovolilnice in zapiše registrsko številko vozila, za katero je izdan abonma. Po aktivaciji prejme potrdilo o plačilu z obvestilom o datumu izteka veljavnosti plačila.


Najbolj brano