Obnovili bodo Vegovo ulico v Semedeli

Prihodnji teden bodo v Vegovi ulici v Semedeli začeli z deli, v okviru katerih bodo obnovili 130 metrov cestišča in zgradili meteorno kanalizacijo, obnovili pa bodo tudi del vodovodnega omrežja. Dela bodo trajala predvidoma dva meseca, v veljavi bo delna zapora z urejenimi dostopi za stanovalce, so sporočili iz koprske občine.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Izbrani izvajalec del, podjetje Grafist, je ta teden začel pripravljalna dela, z gradnjo bodo pričeli prihodnji teden. V okviru naložbe bodo obnovili 130 metrov cestišča, javno vodovodno omrežje in elektroenergetsko omrežje, na novo pa zgradili še manjkajočo meteorno kanalizacijo. Mestna občina Koper je za ta namen zagotovila 94.700 evrov, obnovo vodovoda in elektroenergetske infrastrukture pa bosta financirala Rižanski vodovod Koper in Elektro Primorska.

V času del bo veljala delna zapora, zaradi prostorskih omejitev pa bo gibanje občasno oteženo. Izvajalec bo stanovalcem zjutraj in popoldne omogočil nemoten dostop do stanovanj. Gradnja bo trajala predvidoma dva meseca, so sporočili iz občine.

Pred leti je sicer občina že uredila prvih 70 metrov ceste, po kateri promet poteka dvosmerno. V okviru naložbe je cestišče razširila, ga v celoti sanirala in preplastila ter na ta način bistveno izboljšala prometno varnost. Vzdolž ceste je zgradila še pločnik, uredila pa je tudi manjše javno parkirišče na tem območju, so še dodali.


Najbolj brano