Obnavljajo cestišči v Dekanih in Žusterni

Pred dnevi so v Dekanih, na glavni cesti proti vasi, in na Mejni poti v Žusterni začeli obnavljati cestišči. Sklenili so tudi nekaj manjših naložb v zaledju.

Delavci podjetja CPK bodo sanirali poškodbe in novo asfaltno 
prevleko namestili na območju od križišča pri Vardi v smeri proti 
središču Dekanov.   Foto: MOK
Delavci podjetja CPK bodo sanirali poškodbe in novo asfaltno prevleko namestili na območju od križišča pri Vardi v smeri proti središču Dekanov.  Foto: MOK

ISTRA > Delavci podjetja CPK bodo sanirali poškodbe in novo asfaltno prevleko namestili na območju od križišča pri Vardi v smeri proti središču Dekanov. V času del bo veljala polovična zapora prometa.

Na Mejni poti v Žusterni pa bodo obnovili najbolj strm del ulice, ki je bil dotrajan, ob deževju pa za voznike tudi nevaren. Cestišče so preplastili z eruptivnim agregatom, ki bo nudil boljši oprijem, predvsem pa manjšo obrabo ceste. Opravljena dela so interventna, medtem ko bodo za razširitev ceste poskrbeli pod okriljem načrtovane gradnje manjkajoče komunalne infrastrukture na tem območju.

Prejšnji mesec je občina sklenila ureditev betonskih bankin na območju med Rakitovcem in Movražem. V okviru vzdrževalnih del so delavci počistili obcestne jarke in prepuste meteorne vode ter posekali rastje ob cestišču. Končali so tudi z obnovo podpornega zidu v Ospu in sanacijo 400 metrov dolgega odseka ceste med Krnico in Rižano.

Pred dnevi so sklenili še sanacijo dotrajanega vozišča v Kampelu pri izviru, v okviru katere so obnovili tudi prepust in podporni zid ob cesti ter namestili odbojno ograjo.


Najbolj brano