Na ulici je neznanka pristopila do otrok in ju odpeljala na CSD

Po spletu je zakrožil opozorilni zapis o ženski, ki naj bi včeraj popoldne v Kopru ogovorila otroka, ki sta se vračala domov iz šole, ter ju proti njuni volji odvlekla s seboj. Dečka naj bi pustila oditi, deklico pa je privedla s seboj na Center za socialno delo. S primerom se ukvarja policija.

Ženska naj bi deklico in dečka, ki sta se vračala iz šole domov, 
včeraj malo pred 14. uro ogovorila v Župančičevi ulici v bližini 
čokoladnice. Foto: Denis Sabadin
Ženska naj bi deklico in dečka, ki sta se vračala iz šole domov, včeraj malo pred 14. uro ogovorila v Župančičevi ulici v bližini čokoladnice. Foto: Denis Sabadin

KOPER > Avtorica objave, ki je včeraj zvečer zakrožila po facebooku, je zapisala, da sta se osnovnošolka in njen sošolec malo pred 14. uro vračala iz šole, ko ju je na Župančičevi ulici v bližini čokoladnice ogovorila ženska v zrelejših letih, ju prijela za roke in proti njuni volji odvlekla s seboj.

“Zagrozila jima je, da če bosta jokala, se drla ali karkoli, bo poklicala policijo in ne bosta več videla staršev. Čez nekaj časa je dečka pustila oditi in mu dala poljub v slovo. Deklico pa je odpeljala na CSD in natvezila zgodbo o kreganju, nasilju in še kaj v družini,” še piše v objavi, ki jo je delilo že več sto uporabnikov facebooka.

“Drži, da je na koprsko enoto Centra za socialno delo v sredo popoldne prišla ženska v družbi otroka. Stekle so vse potrebne aktivnosti, da se otroka pomiri in poskrbi za njegovo varnost. Naša strokovna delavka je obvestila starše, ki so prišli po otroka in ga odpeljali domov,” pravi direktorica koprske enote Centra za socialno delo Tjaša Rodman.

Tako starši otrok kot CSD so dogodek prijavili policiji, ki bo raziskala razloge za takšno ravnanje ženske. Iz pogovora, ki so jo z gospo in otrokom opravili na CSD, pa naj bi bilo razumeti, da ženska otrokoma ni želela škodovati, temveč naj bi pri enem od njiju zaznala stisko in ga zato odpeljala na CSD.


Najbolj brano