Na čelu Novinec, ki ni novinec

Svet Javnega zavoda za šport Mestne občine Koper na razpisu za direktorsko mesto ni izbral nikogar, za vršilca dolžnosti pa je imenoval Darija Novinca, ki je že doslej delal v tem zavodu.

Darij Novinec Foto: Ilona Dolenc
Darij Novinec Foto: Ilona Dolenc

KOPER > “Javni zavod za šport prehaja iz majhnega v velik zavod. Poleg že zgrajenih športnih in rekreacijskih objektov, ki jih upravljamo, bomo ta mesec prevzeli v upravljanje še center vodnih športov v Žusterni in center športov na mivki, v bližnji prihodnosti pa še pokriti olimpijski bazen, ki se intenzivno gradi,” pravi Darij Novinec, ki je v zavodu za šport zaposlen že enajsto leto.

Najprej je bil svetovalec direktorja, v obdobju od decembra 2013 do avgusta 2014, ko je vrh koprske občine nepričakovano odstranil tedanjega direktorja Braneta Florjaniča, je bil prav tako vršilec dolžnosti direktorja. Nato se je na direktorski stolček usedel Igor Hrvatin. Novinec je zasedel položaj višjega svetovalca področja 1. Pred dvema mesecema je občinski svet na županov predlog naredil rošado, s katero je Hrvatina prestavil na položaj v.d. direktorja Zdravstvenega doma, Matevža Ravnikarja pa iz Zdravstvenega doma na položaj prvega moža zavoda za šport.

A so Ravnikarja že čez mesec dni postavili na stranski tir in objavili razpis za novega direktorja. Nanj sta se prijavila dva nekdanja v.d. tega zavoda, Ravnikar in Novinec, a nihče od njiju za svet zavoda, ki ga vodi Marko Vidnjevič, ni bil dovolj prepričljiv, da bi mu podelili mandat s polnimi pooblastili. Neuradno naj bi si v svetu zavoda želeli širšega nabora kakovostnejših kandidatov, za v.d. direktorja do objave novega razpisa oziroma največ za dobo enega leta pa so imenovali Novinca.

Omeniti velja, da so vsi omenjeni že več kot desetletje zvesti sodelavci župana Borisa Popoviča. 60-letni Novinec je v županovi stranki Koper je naš aktiven že od njene ustanovitve dalje, v prvih dveh mandatih je bil tudi občinski svetnik.

“Naše poslanstvo ni samo skrb za športne objekte, temveč moramo skrbeti, da naše športnice in športniki trenirajo v čim boljših razmerah in dosegajo maksimalne rezultate. Sodelovanje s športnimi klubi je naš vsakdan. Pomemben je tudi tržni del, saj ne moremo samo sedeti na občinskem proračunu. Veliko prostora je še za razvoj športnega turizma, saj imamo ugodne klimatske razmere, urejene športne površine in prijazne ljudi, a bo potrebno najti pravo pot, da občani in občanke ne bi bili prikrajšani,” je za Primorske novice povedal Novinec.

Vloga koprskega zavoda za šport v občinski politiki je bolj pomembna od podobnih zavodov v drugih občinah, saj ima visok proračun in dejansko upravlja z veliko objekti, ne samo s ŠRC Bonifika in tamkajšnjim nogometnim stadionom, temveč tudi z dvorano Bonifika, bazenom in plažo v Žusterni, dekanskim nogometnim stadionom, balinarsko dvorano na Markovcu in še nekaterimi manjšimi objekti.


Najbolj brano