[Moje poletje] Največ mu je pomenilo druženje z družino

Za nekatere športnike je poletje vedno prekratko, saj so že sredi dopustniške mrzlice sredi priprav ali pa že kar tekmovalne sezone. Letos je bilo za igralce v moštvenih športih (z izjemo nogometašev) poletje nenavadno dolgo.

Rokometaš Deam Bombač ceni vsak prost trenutek.
Rokometaš Deam Bombač ceni vsak prost trenutek. 

Tudi rokometni reprezentant, 31-letni Koprčan Dean Bombač, je končal počitnice. Te dni se mudi na pripravah z aktualnim madžarskim prvakom in udeležencem lige prvakov Szegedom. “Smo v Somobotelju, čeprav bi te dni morali biti na Rogli. Žal zaradi sedanjega stanja to ni možno, ker smo pisana mednarodna zasedba,” nam je z nekoliko utrujenim glasom povedal Bombač.

Pravi, da so letošnje priprave še težje, ker so zaradi epidemije imeli petmesečni premor, ki ga športniki niso vajeni. Tudi v tem času so vadili, vendar zgolj individualno. “Po eni strani je bilo teh pet mesecev božji dar, ker sem - pa ne le jaz - v tem času lahko pozdravil manjše poškodbe. V rokometu je vse bolj grob telesni stik, zato so naša telesa še dodatno obremenjena. Po drugi strani je ta epidemija prinesla veliko slabega,” pravi Deki.

Poletje je preživel z veliko družino ( z ženo Tjašo imata tri otroke) doma v Kopru, le za nekaj dni so skočili na Rab in na Bled. “Lahko sem se ves čas ukvarjal s otroci, kar mi je zelo veliko pomenilo, družili smo se tudi s starši. Bilo je zelo lepo poletje. Imam prednost, da sem doma na morju in se nam ni treba nikamor odpravljati na daljše počitnice. Ni ravno najlepše, je pa naše morje,” je kot po navadi brez dlake na jeziku povedal Bombač.

In kaj je še počel? “Knjige nisem vzel v roke, to ni zame, sem pa s Tjašo reševal sudoku ali križanke. Pravzaprav sem ji bolj kimal,” se zasmeje in dodaja: “Gledali smo serije na Netflixu in razvedrilne oddaje na televiziji, bili smo redni gostje na plaži v Žusterni. Igral sem tudi tenis, ki mi je všeč, pa tudi odbojke na mivki ne bi tolikokrat zavrnil, če ne bi za igro moral iskati varstvo za otroke.”

Dean Bombač je bil velik oboževalec Oliverja Dragojevića in ima v načrtu, da bi nekoč obiskal Korčulo, kjer je Dragojević pokopan. “Ko je nastopal kje v bližini smo, če je bilo možno, vedno šli na njegov koncert. Oliverjevo glasbo imam res rad. Drugače pa greva z ženo tudi na kakšen koncert tu v bližini.” Bombačeva želja za prihodnja poletja je rokometna šola za otroke. “O tem razmišljam že nekaj časa, ampak vedno jo odlagam v prihodnost. Po sezoni prihajam utrujen in mi vsak teden z mojimi otroci veliko pomeni. Znam ceniti proste trenutke.”


Najbolj brano