Modro zastavo prejelo 13 kopališč in dve marini

Okoljski znak Modra zastava si je s svojim trajnostnim upravljanjem letos prislužilo 15 slovenskih naravnih kopališč in marin.

 Med letošnjimi prejemnicami Modre zastave je (kot lani - na 
fotografiji) tudi cntralna portoroška plaža. Foto: Alenka Penjak
Med letošnjimi prejemnicami Modre zastave je (kot lani - na fotografiji) tudi cntralna portoroška plaža. Foto: Alenka Penjak

SLOVENSKA ISTRA > Kriteriji programa Modra zastava so razvrščeni v štiri kategorije: kakovost kopalne vode, okoljska vzgoja in informiranje, okoljsko upravljanje in varnost ter storitve. Marine in kopališča prejmejo Modro zastavo za obdobje enega leta, v katerem morajo izpolnjevati vse zahtevane kriterije.

Ustrezno izvajanje zahtev in kriterijev preverjajo uporabniki in nadzorniki društva DOVES - FEE Slovenija ter upravljavce in javnost opozarjajo na morebitne pomanjkljivosti, ki jih je potrebno v najkrajšem možnem času odpraviti, sicer lahko Modro zastavo tudi izgubijo.

Med kopališči slovenske Istre so Modro zastavo prejeli:

V piranski občini

> Osrednja plaža Portorož

> Naravno kopališče Terme Krka - Talaso Strunjan

> kopališče Hoteli LifeClassPortorož

> naravno kopališče Salinera Strunjan

> plaža Grand Hotel Bernardin

> naravno kopališče Plaža Hotel Vile Park

> naravno kopališče Kamp Lucija

> naravno kopališče Plaža Lucija

> Marina Portorož

V izolski občini

> naravno kopališče Simonov zaliv

> Marina Izola

V koprski občini

> Mestno kopališče Koper

V 28. letih izvajanja programa Modra zastava so v Sloveniji podelili že 245 Modrih zastav za naravna kopališča in marine, ter prek 300 individualnih modrih zastav za plovila.

Posebni priznanji za okoljske aktivnosti

V okviru programa Modra zastava tudi letos podeljujejo dve posebni priznanji za izvedene okoljske aktivnosti kopališč in marin. Prejemeta ju Center ponovne uporabe Okolja Piran in kopališče Salinera za program Vesele igrice Modre zastave, prek katerega otrokom predstavljajo program Modra zastava in poudarjajo pomen rastlin in živali za ekosistem.

Modra zastava prvič tudi biološkemu bazenu

V shemo Modrih zastav so letos prvič vključili tudi biološke bazene. Modro zastavo so tako namenili tudi Vodnemu parku Radlje ob Dravi.


Najbolj brano