Marjetica začenja deratizacijo in dezinsekcijo kanalizacijskega omrežja

Komunalno podjetje Marjetica Koper v tem tednu začenja prvi del deratizacije in dezinsekcije javnega kanalizacijskega omrežja na območju koprske in ankaranske občine. Danes bodo z deli začeli na območju Ankarana, v sredo pa še v Kopru. Izvedba del bo zaradi izrednih razmer potekala prilagojeno.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Deratizacijo in dezinsekcijo bodo opravili na celotnem javnem kanalizacijskem omrežju, in sicer na podlagi prijav občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe, so sporočili iz Marjetice.

Da bi bili postopki čim bolj učinkoviti, občane prosijo, da z dvorišč in drugih površin odstranijo vse odpadke hrane, smeti in drugo navlako, prav tako naj bodo pozorni in naj odpadne hrane ne mečejo v stranišča oziroma odtoke.

Občane ob tem pozivajo, naj jim sproti sporočajo pojav glodavcev in insektov ob oz. v javnem kanalizacijskem omrežju. Prioritetna mesta izvedbe deratizacij in dezinsekcij se namreč določajo glede na prijave občanov v tekočem letu.

Kot so še navedli v Marjetici, bodo postopki izvedbe deratizacije in dezinsekcije zaradi izrednih razmer in sprejetih varnostnih ukrepov potekali prilagojeno in bodo sledili priporočilom vlade, Nacionalnega inštituta za javno zdravje in ukrepom, ki so jih sprejeli v obeh občinah.


Najbolj brano