Kmalu trije novi nadzorniki Intereurope

Intereuropa bo dobila tri nove nadzornike. Delničarji bodo na skupščini 18. novembra odločali o treh kandidatih, ki jih predlaga Pošta.

 Foto: Sonja Ribolica
Foto: Sonja Ribolica

KOPER > Pošta Slovenija, ki je večinski lastnik Intereurope, delničarjem koprskega podjetja za nove nadzornike predlaga Sebastjana Gostenčnika in Karmen Lebe Grajf (oba sta nova člana uprave Pošte) in Gregorja Koreneta. Prva dva sta nova člana uprave Pošte, Korene pa je občinski svetnik SDS iz Sevnice. V nadzornem svetu Intereurope bo trojica zamenjala Andreja Rihterja, Vinka Filipiča in Milana Perovića. Prva dva sta sredi avgusta poslala odstopni izjavi. Prvi je nadzorniške vrste zapustil 5., drugi pa 15. septembra. Perovića pa Pošta namerava na skupščini odpoklicati.

Tudi sedanjima nadzornicama iz vrst zaposlenih, Tjaši Benčina in Zlatki Čretnik, se v drugi polovici novembra izteka mandat. Svet delavcev je pred časom razpisal kandidacijski postopek. Danes je zadnji dan za prijavo kandidatov. Obe sedanji nadzornici sta potrdili, da se bosta potegovali za nov mandat.


Najbolj brano