Izolska občina z dražbo nepremičnin iztržila dobrih 600.000 evrov

Občina Izola je na današnji javni dražbi uspela prodati pet od šestih nepremičnin, ki jih je tokrat ponudila. Za večino nepremičnin je bilo vplačanih več varščin, tako da so se nekatere prodale tudi po precej višji ceni od izklicne. Za vseh pet nepremičnin je občina skupaj iztržila 611.000 evrov.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Na današnji dražbi so prodali dve stanovanjski hiši v Izoli, stavbni zemljišči na Šaredu ter zemljišče ob nekdanjem samskem domu družbe Stavbenik, ki je namenjeno ureditvi parkirišča. Prav zadnjo nepremičnino je kot edini dražitelj po izklicni ceni 106.000 evrov kupil izolski Investmond, ki se sicer ukvarja s prodajo nepremičnin.

Izolska občina je že konec maja na javni dražbi uspela prodati šest stanovanj, zanje pa je tedaj iztržila 677.000 evrov. Na občini so takrat tudi napovedali, da bodo izkupiček dražbe namenili za obnovo drugih stanovanj ali za novogradnjo, pri čemer je ena od prioritet občinskega vodstva zagotavljanje novih prostorov za mlade in mlade družine ter reševanje stanovanjske problematike na lokalnem in regionalnem nivoju.


Najbolj brano