Dobiček Intereurope nižji za 42 odstotkov

Skupina Intereuropa je v prvih devetih mesecih letošnjega leta ustvarila 111,6 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je sedem odstotkov manj kot v primerljivem obdobju lani. Dobiček se je v primerjalnem obdobju znižal za 42 odstotkov na 2,4 milijona evrov. Razlog za nižje rezultate je epidemija covida-19.

Dobiček se je v primerjalnem obdobju znižal za 42 odstotkov na 
2,4 milijona evrov. Razlog za nižje rezultate je epidemija covida-19. Foto: Sonja Ribolica
Dobiček se je v primerjalnem obdobju znižal za 42 odstotkov na 2,4 milijona evrov. Razlog za nižje rezultate je epidemija covida-19. Foto: Sonja Ribolica

KOPER > Prihodki od prodaje skupine Intereuropa so bili nižji na vseh poslovnih področjih, na kar je v največji meri vplivala epidemija covida-19, predvsem v drugem četrtletju, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz podjetja.

V skupini so od januarja do septembra ustvarili 9,5 milijona evrov denarnega toka iz poslovanja (EBITDA), kar je 12 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Poslovni izid iz poslovanja (EBIT) je znašal 3,9 milijona evrov, kar je 28 odstotkov manj kot v primerljivem obdobju leta 2019.

Matična družba Intereuropa je medtem devetmesečje zaključila s 76,8 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar v medletni primerjavi pomeni devetodstotni padec. Čisti dobiček je znašal 2,3 milijona evrov, kar pomeni 37-odstotno zmanjšanje.

Nadzorni svet Intereurope je danes ob poslovnem poročilu za prvih devet mesecev obravnaval in sprejel tudi poslovno-finančni načrt skupine Intereuropa za leto 2021. V njem slednja predvideva 158,5 milijona evrov prihodkov od prodaje in EBITDA v višini 12,9 milijona evrov. Načrt predvideva tudi za 8,4 milijona evrov investicij v opredmetena in neopredmetena osnovna sredstva.


Najbolj brano