Dalmatinski pevec omagal na Prazniku refoška

V Marezigah, ki so ta konec tedna v znamenju Praznika refoška, je očitno pregloboko v kozarec pogledal tudi znani dalmatinski pevec Mladen Grdović, ki je med petkovim nastopom omagal na odru.

Znani dalmatinski pevec Mladen Grdović je na Prazniku refoška 
očitno pregloboko pogledal v kozarec.
Znani dalmatinski pevec Mladen Grdović je na Prazniku refoška očitno pregloboko pogledal v kozarec. 

MAREZIGE > Pred njegovim nastopom so vinarji ponujali degustacije nagrajenih vin, krajani in krajanke pa so predstavili svoje kulinarične dobrote.

Najverjetneje je Mladen Grdović s preveliko vnemo degustiral nagrajena vina. Kot je zapisala ena od obiskovalk koncerta, je skoraj zapel štiri pesmi in že po prvi zbranim zaželel lahko noč. Grdovića naj bi na koncu odnesli z odra.

Praznik refoška letos poteka sicer v nekoliko skromnejši obliki, saj je dvoletna odsotnost praznika vplivala na pripravo, pravijo tamkajšnji organizatorji. Zaradi epidemije covida-19 so Marežgani v zadnjih dveh letih morali odpovedati tradicionalno prireditev. Zato se je spremenil ustaljen način organiziranja prireditve, tudi sponzorskih sredstev je manj. Letos tako ni bilo povorke kmečkih voz, od športnih tekmovanj pa so v soboto priredili samo balinarski turnir. Letos bo sicer minilo okroglih 50 let od prvega praznika refoška, a hkrati to ni 50. praznik, saj ga nekajkrat niso organizirali.

Danes ob 16. uri bodo razglasili šampiona praznika refoška, letošnjega kralja refoška pa bodo okronali člani združenja slovenskega reda vitezov vina omizja za slovensko Istro in Kras, slovenska vinska kraljica Ana Protner, vinska kraljica slovenske Istre Nina Glavina in Rudi Bučar. Za zabavnoglasbeni bosta danes poskrbela ansambel Skrivnost in duo Zemljotres.


Najbolj brano