Člani izolskega občinskega sveta podpisali koalicijsko pogodbo

Izolski župan Danilo Markočič je od 20. decembra lani do zdaj občino vodil skupaj z vsemi 23 svetniki, vsaj tako je večkrat naznanil. V ponedeljek pa je sklenil koalicijsko pogodbo s 14 svetniki iz strank Desus, SD, Izola je naša (IJN) ter listama Ponosni na Izolo (PNI) in Izola 2030.

V Izoli so v ponedeljek klubi članov občinskega sveta Občine Izola 
ob podpori Italijanske samoupravne narodne skupnosti podpisali 
koalicijsko pogodbo za mandat 2018-2022. Z leve: Bogdan Gerk 
(IJN), Enzo Scotto di Minico (it. skupnost), Evgenij Komljanec 
(PNI), župan Danilo Markočič, Aleksej Skok (SD), Agnese Babič (it. 
skupnost) in Vlado Marić (Desus).  Foto: Občina Izola
V Izoli so v ponedeljek klubi članov občinskega sveta Občine Izola ob podpori Italijanske samoupravne narodne skupnosti podpisali koalicijsko pogodbo za mandat 2018-2022. Z leve: Bogdan Gerk (IJN), Enzo Scotto di Minico (it. skupnost), Evgenij Komljanec (PNI), župan Danilo Markočič, Aleksej Skok (SD), Agnese Babič (it. skupnost) in Vlado Marić (Desus).  Foto: Občina Izola

IZOLA > Predstavnika italijanske narodnostne skupnosti podpirata županovo koalicijo, medtem ko je zunaj nje ostalo sedem svetnikov iz dveh list, Mef in Izolani, Izola prihodnosti, ter dveh strank, Levice in SDS.

V kabinetu župana Danila Markočiča pravijo, da so v koalicijsko pogodbo strnili zaveze in projekte, ki si jih bodo prizadevali izpeljati v čim večji meri. Že njihovi volilni programi naj bi si bili zelo podobni. V programsko-projektnem delu pogodbe so za strateške naloge občine navedli številna področja dela: zdravstvo, mlajšo in starejšo populacijo, vzgojo in izobraževanje, šport in rekreacijo, drobno gospodarstvo in podjetništvo, okolje in prostor, kmetijstvo, ribištvo, podeželje, kulturo in turizem.

“Koalicijska pogodba pomeni za Izolo nov zagon. Verjamem, da bomo s skupnimi močmi in tesnim sodelovanjem s koalicijskimi partnerji izpeljali večino zadanih ciljev. Še posebej bi rad poudaril projekt gradnje novega gasilskega doma, pospešeno vlaganje v športno infrastrukturo, programe za mlade in vključitev mladih v strategijo razvoja Izole, nadaljevanje naložb na podeželju (vključno s kanalizacijsko mrežo na Šaredu) in predvsem trdno zavezo podpisnikov, da končno začnemo graditi nov kulturni dom,” pojasnjuje Markočič. Obenem napoveduje, da bo še nadalje “konstruktivno sodeloval z vsemi svetniki”.


Najbolj brano