Izredne razmere v Italiji občutijo tudi slovenski prevozniki

Izredne razmere v Italiji že občutijo tudi naši prevozniki. Prevoze odpovedujejo, tako da ekonomske posledice za prevozništvo zagotovo bodo, prevozniki pa še ne vedo, koliko časa bo to trajalo.

Lojze Rehar Foto: Leo Caharija
Lojze Rehar Foto: Leo Caharija

VRTOJBA > “Te izredne razmere zaradi širjenja koronavirusa v sosednji Italiji se v našem poslu že poznajo. Samo v naši družbi smo imeli že dve odpovedi,” je povedal Lojze Rehar, prokurist družbe Resped, ki se ukvarja z mednarodnim transportom in logistiko in ima sedež na mednarodnem prehodu Vrtojba. Tako bo, denimo, moral počakati že naročen prevoz iz Vidma, pa tudi za prevoz iz Kamnika v Italijo je padla odločitev, da ga ne bodo opravili.

“Ekonomske posledice za prevozništvo zagotovo bodo. Ne vemo pa, koliko časa bo to trajalo,” je še povedal Rehar. Pričakuje tudi, da se bo zaradi poostrenih nadzorov na meji, kot na primer na Hrvaškem, čas prevozov podaljšal. Pojasnil je, da so dali svojim voznikom že natančna navodila, kako naj ravnajo, naj se izogibajo zaprtih javnih prostorov, kjer je veliko ljudi, kot so na primer trgovska središča in podobno.

Lojze Rehar

prokurist Respeda

“Imeli smo tudi že primer, ko je prišel naš šofer nakladat v Italijo in so od njega zahtevali rokavice in zaščitno masko, pa čeprav bi morali oni poskrbeti za to, saj je pri njih prišlo do izbruha.”

“Imeli smo tudi že primer, ko je prišel naš šofer nakladat v Italijo in so od njega zahtevali rokavice in zaščitno masko, pa čeprav bi morali oni poskrbeti za to, saj je pri njih prišlo do izbruha,” je še navedel Rehar. Ocenjuje, da prihaja v zvezi s koronavirusom tudi do paničnega ravnanja zaradi pomanjkanja ustreznih informacij. Na italijanski strani je država sicer dobro ukrepala, čeprav ustreznih informacij na lokalni ravni tudi tam ni, pri nas pa pogreša več ustreznih informacij.


Najbolj brano