Zaradi del tudi letos zapore ceste med Godovičem in Idrijo

Letos se nadaljuje obnova ceste med Godovičem in Idrijo, in sicer gradili bodo galerijo v Zali. Od 21. maja bo polovična zapora ceste, ki bo trajala do 29. decembra, pri čemer bo med 29. julijem in 1. septembrom popolna zapora. Pozimi dela niso predvidena, nadaljevala se bodo v letu 2020.

Od 21. maja bo polovična zapora ceste, ki bo trajala do 29. 
decembra, pri čemer bo med 29. julijem in 1. septembrom popolna 
zapora.  Foto: Saša Dragoš
Od 21. maja bo polovična zapora ceste, ki bo trajala do 29. decembra, pri čemer bo med 29. julijem in 1. septembrom popolna zapora.  Foto: Saša Dragoš

IDRIJA > V času gradnje galerije na cesti Spodnja Idrija-Godovič v Zali (Jelični vrh), ki jo bo za približno tri milijone evrov zgradila družba Kolektor CGP, bodo zaradi utesnjenosti prostora potrebne polovične in popolne zapore državne ceste, je danes objavila Direkcija RS za infrastrukturo.

Najprej bodo odstranili del brežine

Letos, v prvi gradbeni sezoni, je predvidena odstranitev dela brežine, da bodo pridobili potrebno širino za izvedbo galerije, izvedba pilotov ter temeljenje. Izvedene bodo spodnje povezovalne grede za galerijo ter zaledna stena galerije, so pojasnili.

Od 21. maja bo vzpostavljena polovična zapora ceste z enosmernim izmeničnim prometom, ki bo trajala predvidoma do 29. decembra. V tem času bo od 29. julija do 1. septembra popolna zapora.

Zunaj tega termina bodo tudi občasne kratkotrajne popolne zapore do 30 minut, ki bodo izven prometnih konic. Na koncu prve gradbene sezone je predvidena še dvodnevna popolna zapora za ureditev vozišča v dvosmerno. Vozišče bo pred zimo pripravljeno za vzpostavitev dvosmernega prometa, v zimskem času nato ni predvidenih nobenih aktivnosti in zapor.

V letu 2020, v drugi gradbeni sezoni, je gradnja predvidena med 28. marcem in 27. septembrom.

Dva krat po pet dni popolne zapore

Popolne zapore ceste so predvidene dvakrat po pet dni (okvirno med 11. in 15. aprilom ter med 4. in 8. julijem), dvakrat po dva dni (okvirno 20. in 21. junija ter 5. in 6. septembra) in enkrat en dan (okvirno 27. septembra).

V teh terminih bodo izvajali montažo in demontažo opaža stropne plošče. Zadnja predvidena popolna zapora v trajanju enega dne pa je namenjena izvedbi zaključnega sloja asfalta na vozišču.

V preostalem času gradnje je predvidena izvedba del pod polovično zaporo z enosmernim izmeničnim prometom.

V času popolnih zapor so predvideni obvozi po državnih cestah, in sicer za ves promet nad skupno maso 7,5 tone po cestah Logatec-Nova Gorica-Tolmin-Idrija, za vozila do skupne mase 7,5 tone pa po cestah Logatec-Žiri-Govejk-Marof-Spodnja Idrija.

Tako kot v času popolne zapore v lanskem letu je predviden interni posebni prometni režim. V smeri Trebija-Sovodenj-Cerkno-Želin bo dovoljen promet tovornih vozil, tudi vlačilcev, od 10. do 12. ure, pri čemer bo v času od 9.30 do 12.30 veljala prepoved vožnje v nasprotni smeri za vsa vozila skupne mase nad 7,5 tone.

V nasprotni smeri pa bo dovoljen promet tovornih vozil, tudi vlačilcev, od 16. do 18. ure, pri čemer bo v tem času (od 15.30 do 18.30) prepovedana vožnja v nasprotni smeri za vsa vozila skupne mase nad 7,5 tone, tudi za 50-sedežne avtobuse. Direkcija voznikom svetuje, da v teh terminih uporabijo druge možne poti.


Najbolj brano