Z razstavo odstirajo pogled na preteklost in sedanjost Hidrie

Hidria je 50. obletnico delovanja obeležila tudi z razstavo v Idriji, s katero odstira pogled v preteklost in sedanjost podjetja.

Hidria je 50. obletnico delovanja obeležila tudi z razstavo v Idriji, 
s katero odstira pogled v preteklost in sedanjost podjetja.
Hidria je 50. obletnico delovanja obeležila tudi z razstavo v Idriji, s katero odstira pogled v preteklost in sedanjost podjetja.  

IDRIJA > “Pol stoletja uspešnega delovanja je zagotovo trenutek, ko se moramo znati tudi ustaviti in vsem, ki so k temu doprinesli, čestitati za vse uspehe, ki smo jih dosegli s skupnimi močmi in predvsem z veliko inovativnosti in vztrajnosti. Hkrati pa je pogled v preteklost zagotovo velika motivacija za prihodnji razvoj. Naš jasen cilj je, da dosežkom preteklosti pravo vrednost damo s tem, da jih še bistveno presežemo,” je povedal glavni direktor Hidrie Holdinga Iztok Seljak.

Velike načrte za prihodnost so sicer razkrili na nedavnem dogodku, ko sta direktor družbe in premier Janez Janša v Spodnji Idriji položila temeljni kamen za 40 milijonov evrov vreden visokotehnološki center za razvoj in izdelavo ključnih delov elektromotorjev za električna in elektrificirana vozila, ki bo začel delovati sredi leta 2023, graditi pa ga bodo pričeli prihodnje leto.

Razstava pa razkriva, kako se je podjetje razvijalo in kako je napredoval delovni proces ter tudi sama tehnologija - zaradi obojega pa danes spadajo med vodilne svetovne proizvajalce in dobavitelje lamel za elektromotorje električnih in hibridnih avtomobilov. “Hidria je močno vpeta v vse skupnosti, kjer deluje. Vzporedno z razvojem podjetja se je razvijalo tudi lokalno okolje, vseh 50 let pa se je krepila medsebojna povezanost. Razstava zato naslovi tudi ta vidik, ki je za nas izredno pomemben, saj je ena izmed naših osnovnih vrednot odgovornost do zaposlenih, lokalnih skupnosti, okolja, poslovnih partnerjev in drugih. Prav je, da se uspehov veselimo skupaj,” je še dodal Seljak.


Najbolj brano