Z otroki o varovanju okolja

Kar 350 otrok se je danes pred novogoriško mestno hišo zabavalo na poučnem Dnevu obnovljivih virov in učinkovite rabe energije, ki ga organizira agencija Golea. Namen je predvsem izmenjava znanj in ozaveščanje o pomenu varovanja okolja.

Kar 350 otrok se je danes pred novogoriško mestno hišo zabavalo 
na poučnem Dnevu obnovljivih virov in učinkovite rabe energije. Foto: Mitja Marussig
Kar 350 otrok se je danes pred novogoriško mestno hišo zabavalo na poučnem Dnevu obnovljivih virov in učinkovite rabe energije. Foto: Mitja Marussig

NOVA GORICA > Agencija Golea je danes v okviru projekta Lighting Solutions (Inovativne rešitve za energetsko učinkovito razsvetljavo javnih stavb) pred in ob mestni hiši pripravila že tradicionalen Dan obnovljivih virov in učinkovite rabe energije. Letos je bil namenjen energetsko varčnemu vedenju in ozaveščanju šolarjev, učiteljev in širše javnosti. Udeležilo se ga je skupno kar 350 otrok, ki so se zabavali in učili na številnih postajah s poskusi, izobraževalnimi igrami in podobno, pomerili pa so se tudi v kvizu Energetski milijonar. V mlajši kategoriji od 2. do 5. razreda OŠ so se najbolje odrezali učenci iz OŠ Solkan, OŠ Košana, OŠ Prestranek in OŠ Šmarje pri Kopru. Med starejšimi od 6. do 9. razreda pa so bili najboljši učenci iz OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica, OŠ Dornberk in OŠ Postojna. V “lovilcu CO2” je zmagala OŠ Solkan, pri izdelavi vetrnic je bila vodilna OŠ Hrvatini. Zmagovalnim ekipam so podelili nagrade.

“Z vsakoletnim dogodkom želimo omogočiti sodelujočim učencem in učiteljem izmenjavo izkušenj in znanj ter dvigniti raven energetske pismenosti in zavedanja pomena varovanja okolja. Mladi so tisti, ki lahko s svojo inovativnostjo ter z veliko energije na tem področju dosežejo korenite spremembe,” so povedali v agenciji Golea.


Najbolj brano