V enoti Marof je novo žarišče okužb

Na severnem Primorskem je novo žarišče okužb z novim koronavirusom. Po zadnjem testiranju v Domu upokojencev Idrija, enota Marof, kjer je 137 stanovalcev, jih je bilo pozitivnih 20. Skupno je v domu okuženih 24 starostnikov, so sporočili iz občinskega štaba civilne zaščite Idrija.

V  glavni enoti Doma upokojencev Idrija okužb ni, žarišče pa je v enoti Marof, kjer je okuženih 24 ljudi. Foto: Saša Dragoš
V glavni enoti Doma upokojencev Idrija okužb ni, žarišče pa je v enoti Marof, kjer je okuženih 24 ljudi. Foto: Saša Dragoš

SEVERNA PRIMORSKA > Večina jih ima blage znake okužbe, ena stanovalka pa se zdravi v bolnišnici. Za zdaj ostajajo vsi okuženi v enoti Marof, kjer so za celotno stavbo (razen dveh varovanih oddelkov) organizirali rdečo cono, so zapisali na spletni strani ustanove. Ob tem dodajajo, da bodo svojce o stanju bližnjih obveščali na ustaljen način in da jih prosijo naj počakajo na klic iz doma.

V osrednji enoti Doma upokojencev Idrija trenutno ni okuženih stanovalcev. Iz občinskega štaba civilne zaščite Idrija so še sporočili, da je v tamkajšnji športni dvorani (Modra dvorana) že pripravljena nadomestna rdeča cona, če bi se razmere v obeh enotah (Idrija in Marof) še bistveno poslabšale.

V goriški statistični regiji je bilo včeraj sicer potrjenih 39 novih primerov, od tega kar 21 v občini Idrija. Ostali pa: Nova Gorica 6, Brda 3, Cerkno in Tolmin po 2, Ajdovščina, Bovec, Kanal, Miren - Kostanjevica in Vipava po 1 primer. V treh občinah: Kobarid, Renče - Vogrsko in Šempeter - Vrtojba ni bilo potrjenih novih okužb.

V šempetrski bolnišnici je trenutno 44 bolnikov s covidom-19, od teh je 5 na intenzivni enoti, 3 pa potrebujejo pomoč respiratorja. V negovalnem oddelku v PB Idrija je v oskrbi 17 ljudi, sporočajo iz regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko.


Najbolj brano