V enoti Doma upokojencev Podbrdo enajst okuženih

S testiranjem so v podbrški enoti Doma upokojencev Podbrdo zaznali enajst okuženih. Ne vedo, kako se je okužba razširila med stanovalce. Zdravstveni delavci bodo jutri testirali vse stanovalce in zaposlene. Rdeča cona je pripravljena za 20 ljudi.

Dom upokojencev v centru Podbrda, kjer so tudi poslovne službe 
zavoda s tremi enotami, v Podbrdu, Petrovem Brdu in Tolminu.  Foto: Neva Blazetič
Dom upokojencev v centru Podbrda, kjer so tudi poslovne službe zavoda s tremi enotami, v Podbrdu, Petrovem Brdu in Tolminu.  Foto: Neva Blazetič

PODBRDO > “Res ne vemo, od kje je zdajšnja okužba v dom v Podbrdu, kjer so tudi vse naše poslovne službe, zašla. Pred nekaj tedni smo imeli štiri okužene, takoj smo jih premestili v rdečo cono v bližnje prostore nekdanje banke in pošte, ki smo jih že pred časom odkupili za potrebe doma in ne zaradi koronavirusa. Takrat se okužba ni razširila in res upam, da se tudi tokrat ne bo,” na najboljše upa direktorica Doma upokojencev Podbrdo z enotami v Podbrdu, Petrovem Brdu in Tolminu Ines Krajnik. V enoti Podbrdo je 125 stanovalcev in 61 zaposlenih.

Kot pravi, v rdeči coni v odkupljenih prostorih banke in pošte lahko poskrbijo za 20 ljudi. “Če se bo virus razširil, bomo v stiski. Kadra ni dovolj in če bodo okuženi tudi med zaposlenimi, bo dodatno težko. V hiši lahko zapremo eno nadstropje, se pa sprašujem, kako bo delovala kuhinja,” razmišlja direktorica. Kot pravi, si bodo tri enote doma upokojencev v primeru težav najprej pomagale med seboj, kot so si tudi doslej, če se bo zaostrilo, bo treba iskati dodatno pomoč.

V enoti Petrovo Brdo, kjer je bilo okuženih 86 od 93 stanovalcev, se je v minulih dveh tednih dobro izšlo. Virus so skoraj že preboleli brez večjih zdravstvenih zapletov.


Najbolj brano