V Borov gozdiček na brezplačno jogo

Tokratni namig za izlet za konec tedna bo nekoliko drugačen kot sicer, saj vas ne bomo povabili ne na morje ne v hribe, tudi na kolesarjenje ne, ampak v Novo Gorico, natančneje v Borov gozdiček, kjer vsako soboto v juliju poteka brezplačna vadba joge.

Tudi v Novi Gorici že vrsto let organizirajo brezplačno poletno 
vadbo joge na prostem. Doslej je potekala na igrišču ob Centralnem vrtcu, letos pa bo prvič v Borovem gozdičku. Foto: Picasa 2.7
Tudi v Novi Gorici že vrsto let organizirajo brezplačno poletno vadbo joge na prostem. Doslej je potekala na igrišču ob Centralnem vrtcu, letos pa bo prvič v Borovem gozdičku. Foto: Picasa 2.7

NOVA GORICA > Slovenska društva Joge v vsakdanjem življenju, tudi številna na Primorskem, že tradicionalno organizirajo brezplačno poletno vadbo, večinoma na prostem. Program je primeren za vse, predznanje ni potrebno.

Društvo Joga v vsakdanjem življenju Nova Gorica prebivalcem severne Primorske vsako soboto v juliju ponuja vadbo v Borovem gozdičku, na spodnjem travniku ob igralih. Udeleženci pod vodstvom inštruktorjev z mednarodnim certifikatom izvajajo lažje tehnike asan, pranajame in koncentracije. In ker se po jutru dan pozna, kot pravijo, se vadba v Novi Gorici začne že navsezgodaj, ob 6.30, in traja tja do 8. ure, ko se mesto sredi poletja tako rekoč šele dobro prebuja v nov dan.

V primeru slabega vremena bo vadba v Joga centru Nova Gorica (Kidričeva 11), nad restavracijo Vrtnica. S pravilno vadbo izvorne joge vrnemo v svoje življenje sprostitev, zadovoljstvo, notranji mir, radost in telesno gibljivost, k brezplačni udeležbi vabijo v društvu.

“Kaj je lepšega, kot da začnemo nov dan, sploh pa vikend, s pozitivno dejavnostjo. Pri jogi ne razmigamo le našega telesa, ampak tudi duha. Z vajami aktiviramo energetske centre v telesu, predihamo telo in omogočimo lažji pretok energije,” pojasnjuje Borislav Babić, podpredsednik društva.

Joga v vsakdanjem življenju (JVVŽ) je mednarodno potrjen znanstveni sistem joge. Redna vadba se je izkazala zelo koristna tako za rehabilitacijske kot preventivne zdravstvene ukrepe pri problemih vegetativnega živčnega sistema, s stresom povezanih bolezni, psihosomatskih bolezni, motenj spanja, kardio-vaskularnih bolezni in drugih funkcionalnih bolezni. Danes že več kot 130 učiteljev prostovoljcev z mednarodnim certifikatom aktivno izvaja vadbe v 91 krajih po Sloveniji.


Najbolj brano