Starodobnik kadorna obiskal Novo Gorico in Brda

V Novi Gorici in Brdih so danes gostili kadorno, starodobno vojaško vozilo fiat 15 TER, ki je last Prostovoljnega gasilskega društva Kobarid. V okviru promocije Gira d'Italia je kadorna v družbi še enajstih starodobnikov iz Nove Gorice prevozila slovenski del 15. etape Gira iz Nove Gorice do Brd.

Sprejem kadorne v Novi Gorici Foto: Mateja Pelikan
Sprejem kadorne v Novi Gorici Foto: Mateja Pelikan

NOVA GORICA, BRDA > Pred novogoriško občino so kadorno ter kobariškega župana Marka Matajurca in predsednika Prostovoljnega gasilskega društva Kobarid Saša Rosiča sprejeli novogoriški župan Klemen Miklavič, podžupan Simon Rosič in direktorica Javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina Erika Lojk. Srečanje je bilo tudi priložnost za izmenjavo spodbudnih besed o dobrem sodelovanju med občinami.

“To vozilo odraža mir, sodelovanje in prijateljstvo, kar je tudi rdeča nit Gira d'Italia. V tem kontekstu smo se danes zapeljali po trasi in naznanili prihod tega pomembnega dogodka za novogoriško in briško občino” je bil zadovoljen Sašo Rosič.

V Brdih pred vilo Vipolže sta kadorno pričakala briški podžupan Žarko Kodermac in direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec. Na Občini Brda so veseli, da so se dogodki v sklopu Gira d'Italia razširili na tak način, da se povezujejo tudi z drugimi kraji in občinami. “Prav gotovo je velik plus, da smo povezali številne akterje v samih Brdih, še posebej je lepo, da se med seboj povezujemo tudi občine,” je dejal Kodermac.


Najbolj brano