Prehod Robič od torka s spremenjenim urnikom

Na začasnem mejnem prehodu Robič bo od torka, 7. aprila, do 5. maja veljal spremenjen urnik. Prehodi bodo dovoljeni v času med 5. in 18. uro. Ob nedeljah in praznikih pa bo mejni prehod Robič zaprt.

Od  7. aprila  do 5. maja bodo prehodi na Robiču  dovoljeni v času 
med 5. in 18. uro.  Foto: Neva Blazetič
Od 7. aprila do 5. maja bodo prehodi na Robiču dovoljeni v času med 5. in 18. uro.  Foto: Neva Blazetič

SEVERNA PRIMORSKA > Iz regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko sporočajo še, da v večini severnoprimorskih občin poteka izdelava oziroma šivanje zaščitnih mask za osebno uporabo in te so že oziroma bodo na voljo tudi za gospodinjstva. V občini Kanal ob Soči so občanom pred trgovinami danes razdelili 1000 zaščitnih mask.

Sicer pa poveljniki občinskih štabov še naprej opozarjajo, da je zaščitne opreme kljub zadnjim dobavam in lastnim nakupom občin še vedno premalo. Predvsem tiste višje kakovosti za najbolj izpostavljene poklice. “V Ajdovščino pa je prišla informacija, da jim je pobrateno kitajsko mesto Jurong darovalo 30.000 kirurških mask in 300 termometrov. Upajo, da bo pošiljka čim prej v mestu burje,” so še sporočili iz severnoprimorskega štaba civilne zaščite.

Dve novi okužbi

Na severnem Primorskem sta bila včeraj potrjena še dva nova primera okužb s korona virusom. Ena oseba je iz občine Cerkno, ena pa iz mestne občine Nova Gorica. Tako je skupno število, uradno potrjenih, okuženih oziroma obolelih v regiji zdaj 17, še naprej pa v šestih od 13 občin: Idriji (5), Tolmini in Novi Gorici (po 4), Cerknem (2), Šempetru-Vrtojbi in Bovcu (po 1).

Civilna zaščita občine Idrija je sodelovala pri prevozih 65 paketov hrane in 60 paketov mleka, ki jih je pripravil Karitas, v okoliške kraje in zaselke.

Civilna zaščita občine Renče - Vogrsko pa je v sodelovanju s Šampionko zagotovila dve 1000-litrski cisterni z razkužilom za površine. Delitev občanom že poteka, odziv je velik in pozitiven.

Podjetje TKK Srpenica pa se je odločilo za donacijo razkužila občini Kobarid. Potekajo tudi dogovori z zvezo lovskih družin gornjega Posočja glede oblike njihove pomoči in delovanja.

V mestni občini Nova Gorica so tudi danes razdelili več kot 100 obrokov tople hrane, natančneje 110 (18 brezdomcem, 92 starejšim oziroma socialno ogroženim osebam, otrokom).


Najbolj brano