Pralnica koles, skejt rampa in dvorane

Območje športno rekreacijskega parka Pale dobiva nove vsebine in infrastrukturo. V sklopu Moje pobude bodo postavili novo rampo za skejterje, kolesarji bodo dobili prostor za pranje koles, prihodnje leto pa naj bi na območju bivših tankovskih garaž zgradili športni center z dvoranami za različne športne aktivnosti.

Ob kolesarskem poligonu bo kmalu nared pralnica koles, uredili so 
parkirišče in dostop do učne poti.  Foto: Alenka Tratnik
Ob kolesarskem poligonu bo kmalu nared pralnica koles, uredili so parkirišče in dostop do učne poti.  Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Uporabnikom kolesarskega poligona in drugim kolesarskim navdušencem bo v ajdovskem športno rekreacijskem parku Pale odslej na voljo prostor za pranje koles s pipo za vodo, betonsko klopjo ter stojalom za pranje in popravilo koles. V servisnem bloku bo tudi prostor za skladiščenje peska za vzdrževanje male “pump” proge, ter ekološki otok za štiri manjše zabojnike. V sklopu del, ki jih izvaja podjetje Stopar, so poskrbeli za lažji dostop do začetka gozdne učne poti in uredili prostor za parkiranje. Dela bodo stala približno 18.000 evrov, občina pa jih je predvidela v okviru rednih naložb v športno infrastrukturo.

Obeta se še nekaj novosti. Predvidoma do konca oktobra bodo v okviru projekta Moja pobuda v skejt parku postavili novo rampo, to pa bo šele prva faza načrtovane celovite prenove površin za skejterje. V prihodnjem letu pa naj bi na območju bivših tankovskih garaž zgradili nov športni center z dvoranami za različne športne dejavnosti, tudi za ples, otroško igralnico, dvorano za plezanje in s skladiščnimi prostori za društva. Občina za projekt pridobiva gradbeno dovoljenje, v kratkem pa naj bi objavila razpis za izvajalca. Z urejanjem športnih površin v Palah je povezana tudi postavitev pločnika in javne razsvetljave v zadnjem delu Vilharjeve ulice.

18.000

evrov bo občina vložila v novo infrastrukturo


Najbolj brano