Ostani doma in klekljaj

Idrija slovenske in zamejske s čipkami povezane ustvarjalce vabi k ustvarjanju čipk oziroma vzorcev zanje, skozi katere bodo avtorji izrazili svoje doživljanje pandemije. Fotografije vseh prejetih izdelkov bodo sproti objavljali na spletnem portalu, pozneje pa izdelke tudi razstavili.

Idrija h korona ustvarjanju doma vabi vse s čipko povezane 
ustvarjalce. Foto: Dado Andder
Idrija h korona ustvarjanju doma vabi vse s čipko povezane ustvarjalce. Foto: Dado Andder

IDRIJA > Občina, Čipkarska šola in Zavod za turizem na pobudo oblikovalca Dada Andderja vabijo risarje vzorcev za čipke in klekljarice, pa tudi ustvarjalce grafičnih upodobitev čipk k povezovanju z ustvarjanjem vzorcev in čipk po meri pandemijskega, izoliranega časa in predstavljanja izdelkov na spletu.

“Vabimo k ustvarjanju izdelkov na temo k(o)rona čipka ter s tem izražanju svojih občutenj lepih in težkih trenutkov življenja v času izolacije in drugačnih razmer. Velikost, barvo in tehniko klekljanja čipke prepuščamo vaši izbiri. Vzorce za klekljanje lahko na novo narišete, uporabite predloge ali pa jih prilagodite,” so napisali v povabilo vsem s čipko povezanim ustvarjalcem v državi in izven nje.

Namen pobude je poslati pozitiven signal v vsa čipkarska okolja. V času pandemije bodo fotografije nastalih izdelkov objavljali na spletu. Po njej pa bodo vse tudi razstavili. Če bo letošnji festival idrijske čipke odpadel, pa na prihodnjem.

Ker upajo, da bo junija, torej v času festivala, pandemija že izzvenela, izdelke sprejemajo do 25. maja na naslov Zavod za turizem, Mestni trg 2, 5280 Idrija, fotografije pa na naslov branka.m-peternel@visit-idrija.si.


Najbolj brano