Nagrade za ljudi, ki delajo z dušo

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar je ob Mednarodnem dnevu prostovoljstva podelil plakete Državnega sveta najzaslužnejšim prostovoljcem in prostovoljkam z različnih področij.

Nagrajenci Miran Müllner in Jožef Dakskobler (prvi in četrti z leve) ter  Anton Marjan Geržina 
in Rajko Slokar (četrti in sedmi z desne).
Nagrajenci Miran Müllner in Jožef Dakskobler (prvi in četrti z leve) ter Anton Marjan Geržina in Rajko Slokar (četrti in sedmi z desne).  

LJUBLJANA > V svojem nagovoru je med drugim poudaril, da institucije države velikokrat ne znajo in ne zmorejo vsega tega, kar zmorejo prostovoljci. Številne države so pomen prostovoljstva za višjo kakovost življenja že zdavnaj spoznale.

Plakete so med drugim prejeli Jožef Dakskobler za delo v PGD Podbro in Gasilski zvezi Tolmin ter na področju gorništva in gorskega teka, Anton Marjan Geržina za vsestranska humanitarna prizadevanja pod okriljem postojnske Karitas, Miran Müllner za delo v novogoriškem nogometu ter v občinski športni zvezi in Olimpijskem komiteju Slovenije ter Novogoričan Rajko Slokar za skoraj polstoletno, še trajajoče prostovoljstvo na področju smučanja in planinstva, kulturnega povezovanja in književnosti.


Najbolj brano