Na Kontradi Naber, Mef, v Desklah Smaal Tokk

S koncertom Omarja Naberja z akustično zasedbo v soboto na trgu Kontrada v Kanalu se začenja letos ponovno uvedeni niz poletih dogodkov na prostem v tem obsoškem kraju. Toda Deskle z Društvom 5 minut ne zaostaja. Tam “se dogaja” ob Soči.

Pod mostom čez Sočo so si Desklani uredili ne le plažo, marveč 
tudi poletno zbirališče.  Foto: Ambrož Sardoč
Pod mostom čez Sočo so si Desklani uredili ne le plažo, marveč tudi poletno zbirališče.  Foto: Ambrož Sardoč

KANAL, DESKLE > Poleg Omarja Naberja bosta na obnovljenem kanalskem trgu v juliju nastopala še Mef in Tinkara Kovač. Prvi naj bi skupaj z Narodnoosvobodilnim bendom in zasedbo Koala Voice imel tam koncert predvidoma v soboto, 20. julija, aktualna zmagovalka festivala MMS pa zadnjo soboto v juliju. Poleg tega je na prihajajočo nedeljo prestavljen Ribiški praznik, odpovedan konec tedna zaradi neugodne vremenske napovedi.

Za prvo soboto v avgustu je Turistično društvo Kanal pripravilo novost: tekmovanje v plezanju na zvonik domače cerkve. Višino 25 metrov naj bi premagovali najboljši evropski tekmovalci v balvanskem plezanju s slovensko šampionko Janjo Garnbret na čelu. Teden kasneje, le da na nedeljo, pa bodo tam skoki z mosta in dan odprtih vrat parka Pečno. Za zaključek dogajanja bo konec avgusta znova na sporedu Gledališče na Kontradi.

Glasbeni večeri pa so predvideni tudi v Desklah, in sicer v bifeju s teraso z lesenimi klopmi, ki ga je tja postavilo Društvo 5 minut. V petek, 19. julija, tja prihaja raper Smaal Tokk, petek kasneje pa Urban Vidmar. Oder je sicer del zgolj poletnega lokal tik nad Sočo, kjer se domačini lahko krepčajo in hladijo vse poletje. Poleg je obrečna plaža, zdaj prekrita s peskom, na kateri je društvo uredilo tudi igrišče za odbojko na pesku. Od 22. junija, ko so lokal odprli, pa do preteklega konca tedna skoraj ni bilo dne, da se kdo tam ne bi tudi kopal.


Najbolj brano